Home Vijesti NE STIŠAVA SE BURA U NEVESINJU SNSD: Pojedinci iz SDS na najsramniji...

NE STIŠAVA SE BURA U NEVESINJU SNSD: Pojedinci iz SDS na najsramniji način htjeli da dođu do političkih poena

0

Predsjedništvo nevesinjskog SNSD najoštrije je osudilo “spekulantsko ponašanje pojedinaca iz redova opozicionog SDS i njihovu želju da na sveti dan – Mitrovdan na najsramniji način dođu do političkih poena”, te zahvalilo građanima Nevesinja što su pokazali da su hrabri, jaki i jedinstveni.
– Nevesinje je pokazalo i dokazalo da je više nas dubokoumnih, kulturnih, vrijednih i radnih, koji svojim ličnim primjerom i djelima možemo da stanemo uzdignute glave iza svega urađenog, jer mi radimo dok drugi pričaju i, nažalost, ne znaju ništa osim toga – navodi se u saopštenju iz Predsjedništva nevesinjskog SNSD.
Iz Opštinskog odbora SNSD naglašavaju da SDS, očigledno, smeta sve što je urađeno u protekle tri godine od kada je na čelu ove opštine načelnik iz SNSD, kao i ono što tek planiraju da urade.
– Na sve načine probali su da omalovaže i učine manje bitnim svaki realizovani projekat, a kada im to nije uspjelo uhvatili su se za ono što nikad nisu smjeli ni pomisliti – da zloupotrijebe boračku populaciju. Nebojša Vukanović koji se ne libi ničega zarad lične koristi i interesa, potpomognut svojim mentorima, napravio je plan da izazove nerede u Nevesinju, a u realizaciji tog plana učestvovale su lokalne perjanice SDS Ante Šipovac i Jovan Vasiljević – navodi se u saopštenju.
Plan je bio, dodaje se u saopštenju, da se na najsvetiji dan u godini, na Mitrovdan, unesu nemiri i podjele među građane.
– Planirali su da na ulice izvedu 500 boraca kako bi napravili incidente, kako bi sukobili narod, kako bi povratili i zrno nade da skroje Nevesinje po svojoj mjeri, Nevesinje koje su više od 20 godina besramno pljačkali i isisavali novac u privatne džepove, ali ono što još nisu shvatili jeste ljubav nas Nevesinjaca prema rodnoj grudi i prema Republici Srpskoj – naglašava se u saopštenju.

Iz Predsjedništva SNSD Nevesinje poručuju da se nikada više ne smije dozvoliti da se ova opština vrati u to, kako kažu, “njihovo” vrijeme od prije tri godine.
– Oni su za više od 20 godina od Nevesinja napravili “grad slučaj”, a mi smo za tri godine Nevesinju vratili dostojanstvo i napravili grad mogućnosti. Možda Antu Šipovcu smeta što više ne može nekontrolisano da siječe šumu na kojoj je zaradio pravo bogatstvo – dodaje se u saopštenju.
U nevesinjskom SNSD smatraju da je veći dio članstva SDS sigurno sramota kada su vidjeli kako ih predstavlja predsjednik Jovan Vasiljević i odbornik Anto Šipovac koji “za 15 godina bavljenja politikom nisu uradili apsolutno ništa”.
U saopštenju se ističe da je Šipovac na svečanoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje “dotakao političko dno”, da je “izgubio vezu sa realnim svijetom”, te da je na sjednicu uspio dovesti “čak tri čovjeka da mu daju podršku i vrijeđaju političke protivnike”.
Pročitajte još:“NIJE TAČNO DA JE PUKLA BRUKA” Iz opštine Nevesinje za sve krive glumce, SDS i VukanovićaĆetković: Nije bilo incidenta u Nevesinju, PODRŽAO SAM UMJETNOST“ČASNI LJUDI SU UVREDA ZA ONE KOJI TO NISU” Grbićeva objava o napadu na Ćetkovića POGAĐA U SRCE
– Uprkos tome Nebojša Vukanović je u tekstovima koje je objavljivao na svom portalu, onako kako samo on zna, “naduvao” priču i od tri osobe napravio “masu nezadovoljnih boraca”. Međutim, potcjenio je mudrost i spoznaju nevesinjskog naroda, pa im naum u Nevesinju nije ostvaren… Tako da sada možemo očekivati još veću političku frustraciju koja traje unazad tri godine, a upravo prije tri godine nevesinjski SDS je sam sebi potpisao kapitulaciju kada je dozvolio da na čelo te stranke dođe Anto Šipovac, ispostavilo se, najveći i rođeni gubitnik – navodi se u saopštenju.
Iz Predsjedništva nevesinjskog SNSD naglašavaju da je njihova dužnost i obaveza da Nevesinje i Republiku Srpsku, u čije temelje su ugrađani životi srpskih boraca, grade i čuvaju mnogo jače i čvršće nego što je to do sada rađeno.
– Nevesinje je odbranjeno 1992. i 1994. godine, ali borba za Nevesinje i dalje traje. Mi ga moramo braniti svakodnevno, činiti ga svakim danom boljim i ljepšim za život građana i generacija koje dolaze. Nemamo riječi kojima bi mogli da zahvalimo rukovodstvu Republike Srpske na svemu što čine da naša Republika bude moderna, snažna i uređena i ka tome treba svi da težimo i da se za to borimo – ističe se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Senat Republike Srpske zaključio je danas da institucije Srpske na sve načine, koristeći sva raspoloživa politička i pravna sredstva, treba da …
VIŠE

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da jasno …
VIŠE

Potpredsjednik PDP i  poslanik u parlamentu Srpske Igor Crnadak ističe da je iz materijala koji su dostavljeni poslanicima očigledno da je SNSD …
VIŠE

Poslanik poslaničke grupe “Zajedno za BiH” u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić smatra da je nepotrebna za sutra najavljena posebna …
VIŠE

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da se Multilateralnom konvencijom, koju je …
VIŠE

Rasim Kantarević, poslanik u Skupštini Unsko–sanskog kantona i član Laburističke stranke, čiji je osnivač Fikret Abdić, na svom profilu na …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)