Home Vijesti “NE PRIHVATAJU REALNOST” Kovačević ističe da su bošnjački političari krivi za stanje...

“NE PRIHVATAJU REALNOST” Kovačević ističe da su bošnjački političari krivi za stanje u BiH

0

To što godinu dana od održavanja opštih izbora u BiH još nije formiran Savjet ministara pokazuje samo jedno – da je BiH nefunkcionalna i neodrživa, i to samo zbog toga što bošnjačka politička komponenta ne može da prihvati realnost, Dejtonski mirovni sporazum i mir u BiH, ističe portparol SNSD Radovan Kovačević.
Kovačević je izjavio da se slobodno može reći da su građani cijele BiH, i Republike Srpske i Federacije BiH, žrtve svojevrsne talačke krize, koju su, zbog neprihvatanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kreirali bošnjački politički predstavnici, koji i snose isključivu odgovornost za trenutno stanje u BiH.
Komentarišući današnje izjave lidera opozicije u Republici Srpskoj, on je rekao da je očigledno da oni nisu dorasli aktuelnom političkom trenutku i političkoj situaciji i nikako ne mogu da razumiju da su političke ucjene kojim prisežu predstavnici bošnjačke političke komponente danas isporučene SNSD, ali su, u suštini isporučene, isključivo Republici Srpskoj.
– I oni bi bili suočeni sa istim takvim ucjenama kada bi eventualno pobijedili na izborima, ali sve dok se ovako ponašaju uvjeren sam da nikada neće ni pobijediti – naglašava Kovačević.

On navodi da je u tom kontekstu izjava predsjednika SDS Mirka Šarovića da ovo nije rekord i da je u eri Nikole Špirića bio i duži rekord neformiranja saziva Savjeta ministara tačna, ali je, kako kaže, Šarović zaboravio reći da su i tada odgovorni bili Bošnjaci, koji nisu dozvoljavali legitimnim pobjednicima u hrvatskom nacionalnom korpusu, kao što danas ne dozvoljavaju i politički ucjenjuju legitimne predstavnike srpskog konstitutivnog naroda.
Kovačević ističe da je isto tako sramna i licemjerna izjava lidera PDP-a Branislava Borenovića da su jedini krivci koalicija SNSD, SDA i HDZ BiH.
– Sramno je govoriti tako nešto dok sjedite u Savjetu ministara u koaliciji sa SDA i primate enormne plate koje niste zaslužili na izborima i nemate legitimitet građana – naglašava Kovačević.
On navodi da vlast u BiH mora biti formirana na način predviđen Ustavom.
– Izborni pobjednici u sva tri konstitutivna naroda treba da formiraju Savjet ministara i da počnu raditi u korist građana oba entiteta koji čine BiH – poručuje Kovačević.
U BiH su, tačno prije godinu, 7. oktobra prošle godine, održani opšti izbori, a vlast na nivou BiH i Federacije BiH još nije formirana, dok je Republici Srpskoj formirana na vrijeme.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Iako je danas tačno godinu dana otkako su građani Bosne i Hercegovine izašli na izbore i birali svoje favorite među političkim partijama, vlast …

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Srpskoj listi pobjedu na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, …

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je, na godišnjicu održavanja izbora u BiH, istakao hitnu potrebu da se formira vlast na svim nivoima, a …

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan istakao je da je auto-put Beograd-Sarajevo put mira, te poručio da će Turska nastaviti da podržava mir na …

Tokom posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, mnogo pažnje privuklo je i njegovo službeno vozilo, tačnije limuzina. Riječ …

Šta nam vrijede zakoni ako se ne poštuju, rekao je ovo poslanik PDP Draško Stanivuković na početku današnje sjednica Narodne skupštine …

Let’s block ads! (Why?)