Home Vijesti NATO stavio više od 100 aviona u stanje borbene gotovosti

NATO stavio više od 100 aviona u stanje borbene gotovosti

0

NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a media conference at NATO headquarters in Brussels, Thursday, Feb 24, 2022. NATO envoys met in emergency session Thursday after Russian President Vladimir Putin ordered a large-scale attack on Ukraine as the 30-nation military organization prepares to bolster its defenses in allies neighboring both countries. (AP Photo/Virginia Mayo)
BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je Sjevernoatlantska alijansa povećala prisustvo na istočnom dijelu Alijanse i da “ruska invazija na Ukrajinu” nije iznenađenje.
Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu poslije hitnog sastanka ambasadora NATO rekao da je više od 100 aviona stavljeno u stanje borbene gotovosti.
– Već su pažljive mjere preduzete da se pripremi odgovor NATO, u narednim danima ćemo imati dodatno prisustvo u istočnom dijelu Alijanse, aktiviran je odbrambeni NATO mehanizam koji nam daje više slobode da pomjeramo trupe i šaljemo ih tamo gdje je potrebno – rekao je Stoltenberg na brifingu u Briselu.
– Ono što radimo je odbrambeno, ne želimo da dođe do konflikta – rekao je generalni sekretar NATO.
On je upozorio da je Rusija zalupila vrata političkom rješenju.
– To je realnost koja ima ozbiljne posljedice po bezbjednost zato smo povećali prisustvo u istočnom dijelu Alijanse – rekao je Stoltenberg.
On je ponovio da nema NATO snaga u Ukrajini,
– Mi smo jasno stavili do znanja da nemamo nameru da šaljemo trupe u Ukrajinu – rekao je sekretar.

Prethodni tekstSRPSKA I SRBIJA OSIGURALE POVOLJNO SNABDIJEVANJE GASOM DO JUNA

Sledeći tekstCVIJANOVIĆ: NAJMUDRIJE JE IMATI NEUTRALAN STAV

Adblock test (Why?)