Home Vijesti “NAMJERNO NAPRAVLJENO” Dodik tvrdi da nema nijednog razloga da se Božović ne...

“NAMJERNO NAPRAVLJENO” Dodik tvrdi da nema nijednog razloga da se Božović ne imenuje

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Sarajevu da je potrebno ispoštovati postojeći dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH, a time i Savjeta ministara i da je “neprihvatljivo da se na dogovor ide novim dogovorom”.
Dodik je povodom skidanja tačke o potvrđivanju imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, istakao da SDA zahtijeva da se ponovo prave dogovori i da to namjerno radi.
– Nema nijednog razloga da se Božović ne imenuje. On je prošao provjere Centralne izborne komisije i Agencije za istrage i zaštitu koji su dali pozitivan stav, bez obzira na pokušaje u Federaciji BiH da se Božović inkriminiše. Protiv njega se ne vodi nikakav krivični postupak – rekao je novinarima srpski član Predsjedništva BiH.
Prema njegovim riječima, to je namjerno napravljeno kako bi se zadržala priča da musliman Bošnjak koji sada, kao zamjenik, rukovodi tim ministarstvom neke stvari operativno može da uradi.
Foto: ATV/RAS SrbijaMlađen Božović
– Vidjećemo kako će se to odvijati. Mi smo ispoštovali sve. Ni meni se nisu dopali neki kadrovi koje je predlagao SDA, ali nisam smatrao da treba da urušavam princip da Bošnjaci predlažu svoje kadrove, Hrvati svoje, a mi Srbi svoje – rekao je Dodik.
Dodik je rekao da nema razloga da 2021. godine ne bude izvršen popis stanovništva, jer BiH treba realan i pošten popis imajući u vidu da se iz nacionalne strukture izvlači sistem odlučivanja u BiH i da u tom pogledu treba eliminisati svaku vrstu spekulacije.

– Nisam za odgađanje, ali očigledno da neki u BiH misle da samo treba da se vrši popis po elementima koji oni misle da je jedino ispravan – rekao je Dodik i podsjetio na niz nepravilnosti tokom proteklog popisa stanovništva.
On je podvukao da se svi problemi mogu prevazići, ali ako ih bude da će Srbi uraditi pošten popis radi svojih statističkih podloga potrebnih za ekonomiju i druge oblasti, koliko god ga “Evrostat” ne bi prihvatao.
Pročitajte još:“NE ZNAM U ČEMU JE PROBLEM” Božović o buri zbog njegovog NESUĐENOG IMENOVANJA
Dodik je ocijenio je da bi izmjena Dejtonskog sporazuma, o čemu su prema pisanju medija razgovarali izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, bila smrtna presuda za BiH.
Dodik je rekao da je Dejtonski sporazum stvorio BiH koja je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.
– Međunarodna zajednica je, putem visokog predstavnika, učinila sve da razvali Dejtonski sporazum i on je u velikoj mjeri degradiran. Bonska ovlaštenja nisu zakonita, niti u skladu sa Dejtonom, a visoki predstavnici su učinili sve da krše ovaj sporazum i devastirali su ga uzurpirajući prava i bespravno prenoseći nadležnosti na nivo BiH – naveo je Dodik.
On je ocijenio da su u zabludi oni koji žele da na nekom međunarodnom forumu pokušaju da mijenjaju Dejtonski sporazum.
– Ukoliko se taj posao stavi na međunarodnu zajednicu mislim da bi to bila smrtna presuda za BiH – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić rekao je da je Sud BiH odbio da potvrdi optužnicu koju je, smatra …
VIŠE

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uputio je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku čestitku povodom božićnih i …
VIŠE

Zanimljivo je bilo na božićnom prijemu, koji je u Sarajevu organizovao dabrobosanski Hrizostom. Prijemu je prisustvovao i predsjedavajući …
VIŠE

Ne znam u čemu je problem sa mnom, ja sam vanstranačka ličnost i smatram se kredibilnim da obavljam funkciju ministra za ljudska prava i …
VIŠE

Suočeni smo sa činjenicom da se veliki broj ljudi iseljava iz Republike Srpske i Federacije BiH tako da je, pored ekonomije i demografija jedno od …
VIŠE

Da slučaj Božović prijeti da ozbiljno uzdrma koaliciju SDA – SNSD pokazuju i izjave predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)