Home Vijesti NAKON SASTANAK SA DODIKOM Mićić: Pričali smo prije svega o auto-putu, veoma...

NAKON SASTANAK SA DODIKOM Mićić: Pričali smo prije svega o auto-putu, veoma sam zadovoljan

0

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da se na sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovaralo o velikim infrastrukturnim projektima koji treba zajednički da se rade u gradu.
– Ne vidim koji je problem što smo se sastali, valjda je Bijeljina u okviru Republike Srpske, Višković je i naš predsjednik Vlade i imamo potrebu i pravo da se sastanemo s njim i tražimo da se regulišu neki projekti – rekao je Mićić novinarima.
Komentarišući sinoćnji sastanak u Laktašima, on je naveo da je trajao nekoliko časova i da je njime vrlo zadovoljan, a da je bilo i političkih tema.
– Uvijek ima razgovora o politici, naravno da ih je bilo i razgovaraćemo i dalje, ali nama je cilj i prioritet bio razgovor o petnaestak infrastrukturnih projekata u Bijeljini i veoma brzo ćemo napraviti i sporazum oko projekta koje ćemo zajednički riješiti i načina kako ćemo ih riješiti – rekao je Mićić, koji je i potpredsjednik SDS.
On je naveo da je sastanak prije svega bio sa predsjednikom Vlade i istakao da su vrata Gradske uprave Bijeljine uvijek bila otvorena za republičku vlast, “pogotovo sada kada računamo da ćemo nešto dobiti”.
– Imali smo dobru delegaciju i veoma sam zadovoljan sastankom. Pričali smo prije svega o auto-putu i veoma je dobra informacija da će njegova izgradnja ići u kontinuitetu i da će po završetku mosta i dionice do Rače auto-put nastaviti do Bijeljine, uz obećanje da će ga finansirati Vlada Srbije, što je jako dobro i mi ćemo uraditi sve što je do nas – rekao je Mićić.
On je naveo da je najveći problem zbog kojeg je sastanak i održan bilo pitanje bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.
– U Bijeljini smo napravili kanalizaciju i uložili gotovo 100 miliona maraka, dio kredita vraća preduzeće i građani kroz povećanu cijenu vode i do sada je “Vodovod” dosta tog kredita vratio, ali ostalo je osam do devet miliona maraka i morali smo razgovarati sa predsjednikom Vlade da nam pomogne oko toga – rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, problem je nastao i zbog toga što se smanjuje broj korisnika, kao i potrošnja skupe vode.
– I tu smo naišli na razumijevanje, da vidimo kako ćemo riješiti taj kredit i da eventualno u toku godine steknemo uslove da smanjimo cijenu vode u Bijeljini – naveo je Mićić.
Osim ova dva projekta, on je govorio o još desetak projekata za bolji život građana u Bijeljini za koje je neophodna saradnja lokalne i republičke vlasti, kao što su izgradnja studentskog doma, gradske sportske hale i nastavak izgradnje industrijskih zona.
Pročitajte još:SRPSKAINFO SAZNAJE U Laktašima se sastali Dodik i Mićić, tema izbori u Bijeljini
– Ne možemo sami, zato smo bili na sastanku sa predsjednikom Vlade, a sve su to projekti u službi građana i zaista sam zadovoljan sastankom, onim što je dogovoreno i nastavkom saradnje u cilju da Bijeljina ostane grad koji se najbrže razvija – poručio je Mićić.
On je rekao da je jedna od važnih projekata o kojem je na sastanku bilo riječi i izgradnja Drinskog nasipa za zaštitu od poplava, o čemu je ranije već razgovarao i sa nezadovoljnim vlasnicima zemljišta u Janji koji su zaustavili proces eksproprijacije.
– Ima odluka Vlade za cijenu od četiri marke po metru kvadratnom i ima ljudi koji su spremni da daju zemljište po toj cijeni, a iduće nedjelje održaćemo sastanak sa direktorom Javne ustanove “Vode Srpske” i projektantom da napravimo neke korekcije u Janji i lakše izvšimo ekproprijaciju – najavio je Mićić.
Kako je rekao, ta pomjeranja biće neznatna.
– Imamo novac obezbijeđen i očekujem da ćemo već iduće nedjelje krenuti sa isplatom parcela i eksproprijacijom za Drinski nasip – rekao je Mićić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Niko nas ne može zaustaviti da odemo u bilo koji dio Republike Srpske (RS), rekao je danas poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas, u razgovoru sa zamjenikom visokog predstavnika u BiH …
VIŠE

Predsjednik Visokog sudskog tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je danas u Sarajevu da su, zbog loše saradnje tužilaštava i …
VIŠE

Predsjednik Stranke demokratske akcije i zamjenik predsedavajućeg Doma naroda PS BiH, Bakir Izetbegović, tvrdi da nad Srbima nije bilo masovnih …
VIŠE

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas u Sarajevu primili na znanje izvještaje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) …
VIŠE

Nema nikakvog kompromisa sa SNSD. Mi imamo svoju jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS – rekao je za Srpskainfo …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)