Home Vijesti NAJAVLJEN SASTANAK SNSD I DNS Dodik: Oni treba da odluče kojom političkom...

NAJAVLJEN SASTANAK SNSD I DNS Dodik: Oni treba da odluče kojom političkom linijom će se baviti

0

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će u srijedu, 23. oktobra, biti održan sastanak sa predstavnicima DNS na kojem će, kako vjeruje, neke stvari biti razjašnjene i postavljene na pravi nivo.
– Ono što smo dogovarali u vezi sa koalicionim nastupom za nas ostaje. Što se tiče lokalnog nivoa, naš pristup je da svaka lokalna struktura dogovara saradnju, i naša i njihova, ili ako ne, mogu da vode politike koje oni smatraju da treba – rekao je Dodik za RTRS.
On kaže da je DNS sa SNSD na vlasti na republičkom nivou, dok u više opština sarađuje sa SDS i da zbog toga SNSD nije smatrao obaveznim da izađe iz koalicionog dogovora ili da nešto drugo učini.
– U srijedu ćemo iznijeti stavove koji će biti veoma jasni. Ugovor koji smo potpisali biće sproveden i sprovodi se – rekao je Dodik.
On je naveo da mu je poznato da pojedini članovi DNS razgovaraju sa SDS i PDP i da pokušavaju da “kreiraju neki odnos”.
Dodik kaže da mu je i sam poslanik DNS u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić rekao da su sa njim razgovarali i da korektno što je o tome obavijestio svoje kalicione partnere.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– DNS treba da odluči kojom političkom linijom će se baviti. Mi smo sa njima za sada partneri – poručio je Dodik.
On kaže da očekuju da poslanik DNS u parlamentu BiH bude sa u SNSD u većini.
– Ukoliko se desi drugačije, onda je i tada naša politika jasna – koalicioni sporazum nije održiv – rekao je Dodik.
Kada je u pitanju lokalni nivo, Dodik kaže da SNSD podržava to što opštinske organizacije sarađuju sa DNS, ali da tamo ne treba trošiti energiju tamo gdje to nije moguće.
Ne smije biti uveden princip da Sarajevo naređuje šta da se radi
Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva naređivati Republici Srpskoj šta da se radi.

Povodom najave SDS i PDP da bi mogli da formiraju većinu na nivou BiH koja ne bi uključivala SNSD, Dodik je rekao da oni mogu to da urade i da nije nikakav problem, ali da vlast koja je izabrana u ime naroda definiše interes Republike Srpske.
– Oni to sigurno nisu, ali to ne znači da treba da nas slušaju, ali svakao moraju da čuju. Njihovim ponašanjem se daje pravo da muslimani mogu da manipulišu sa srpskim nacionalnim interesem – rekao je za RTRS Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.
On kaže da su SDS i PDP odbili prijedlog SNSD da zajednički istupe da se ne prihvati ono što je štetno za Republiku Srpsku i da nema Savjeta ministara.
– Sve su to odbili u nastojanju da se konfrontiraju prije svega sa nama, odnosno sa politikama koje je narod izabrao – rekao je Dodik.
On ističe da SDS i PDP sada pokušavaju da svoj politički aktivizam upražnjavaju na nivou BiH, jer ne mogu u Republici Srpskoj, gdje su marginalni.
– Sada žele da kažu “mi smo ti” i da se nude. Pa neka izvole, neka to urade. Mislim da je za vlast u Republici Srpskoj i za samu Srpsku možda i nepotrebno razmišljati o tome da ulaze u vlast (na nivou BiH) i da okrnjeni mandat koriste u bilo kakvom smislu – poručio je Dodik.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
On ističe da će kao srpski član Predsjedništva BiH to gledati iz vizure poslova koju obavlja.
– Srpska se pokazala sposobnom da se suprostavi svemu onome što je štetno za nju, a dolazi iz Sarajeva u uslovima kada su imali i člana Predsjedništva i kada su imalu puni sastav Savjeta ministara, pa nisu ništa uradili. Prema tome, neće ni ovaj put – smatra Dodik.
On navodi da je ponašanje SDS i PDP protiv Republike Srpske i da je primjer za to donošenje operativnog plana za realizaciju mišljenja Evropske komisije.
– To je nešto što je moralo da se koodinira sa vlastima Republike Srpske, koje imaju značajan broj pitanja koja moraju da završe. Ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva nama naređivati šta da se radi – rekao je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Prema preliminarnim rezultatima centralne izborne komisije u Prištini, na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra više od 40.732 glasačka …
VIŠE

Svjetska banka nastaviće da pruža podršku Bosni i Hercegovini, a posebno na programu reforme zdravstvenog sektora, što je osnova za postizanje …
VIŠE

U Dvoru će sutra biti održana sjednica Opštinskog vijeća na kojoj će vijećnicima biti pružena prilika da se informišu o planovima odlaganja i …
VIŠE

Šef Kluba poslanika SNSD u parlamentu BiH Staša Košarac izjavio je Srni da se počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić nakon četvorogodišnjeg …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Rusija želi da gradi gasovod i bude prisutna na prostoru Republike Srpske. Dodik, koji …
VIŠE

Milorad Dodik za ovih godinu dana uradio je više nego što je Mladen Ivanić uradio u cijeloj svojoj karijeri. Rekao je ovo Radovan Kovačević, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)