Home Crna hronika Na području Banjaluke pronađena još jedna laboratorija za proizvodnju droge

Na području Banjaluke pronađena još jedna laboratorija za proizvodnju droge

0

Četiri osobe uhapšene su i pronađene su dvije laboratorije za proizvodnju marihuane u operativnoj akciji “Unikat”, na području Banjaluke, jedna velika i jedna manja.

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pronašli su vještačku laboratoriju za proizvodnju skanka u jednom napuštenom objektu.

“RTRS” nezvanično saznaje da su uhapšeni Nenad Dragišić, Dean Đajić, Danijel Trninić i Sanel Šeranić.

Prema saznanjima “Srne” Šeranić je navodno bio vođa kriminalne grupe.

Dragišić i Šeranić imaju “međunarodni dosije” i poznati su od ranije policijama u ovom dijelu Evrope.

Kako dodaje pomenuta televizija, objekat u kojem je pronađena laboratorija je u vlasništvu Buce Kragulja.

Prema nezvaničnim infomacijama, prve procjene ukazuju da je pronađena oko jedna tona droge.

Prilikom pretresa koji su izvršeni u ovim aktivnostima kod Šeranića je pronađena automatska puška, manja količina eksploziva, kao i određena količina falsifikovanih dokumenata, te će protiv njega biti podnesen izvještaj i za postojanje osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima” i “Falsifikovanje isprava”.

“U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, koji će danas uz izvještaj o počinjenim djelima biti predati nadležnom tužilaštvu. Istovremeno, u toku je i demontaža laboratorija za vještačku proizvodnju skanka u okviru čega će biti izvršeno i vaganje opojne droge skank koja je nađena na tim lokacijama”, naveli su u MUP-u RS.