Home Crna hronika Na livadi kod Konjica pronađena droga, uhapšeno 19 osoba

Na livadi kod Konjica pronađena droga, uhapšeno 19 osoba

0


U velikoj policijskoj akciji na području Konjica i Sarajeva pripadnici FUP-a su uhapsili 19 osoba na čelu s Edinom Vrtićem koji se sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe.

Nezvanično saznajemo da su pored Vrtića uhapšeni i Mirza Baličevac, Emir Rožajac, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić i Semir Humić, dok će ostala imena biti poznata nakon kriminalističke obrade.

Pripadnici FUP-a su danas pronašli još dva kilograma droge kanabis na jednoj od livada na području Konjica. Droga je bila skrivena, a dovodi se u vezu s jednim od osumnjičenih.

Uhapšene osobe se terete da su se od augusta 2019. godine na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao organizovana grupa, bavili proizvodnjom i trgovinom marihuane, amfetamina, heroina i kokaina.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva KS, u akciji koja se provodi na području Sarajeva i Hercegovine pretresene su 24 lokacije. Takođe, oduzeta je veća količina narkotika. Osumnjičeni će u roku od 24 sata biti predati u nadležnost tužilaštva.

Klix

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of