Home Ostalo Na KCUS-u osvanuo novi transparent: „Sretan rođendan heroina Sebija, na Drini Prčija“

Na KCUS-u osvanuo novi transparent: „Sretan rođendan heroina Sebija, na Drini Prčija“

0

Na ulazu u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a na čije se čelu nalazi direktorica Sebija Izetbegović, u četvrtak ujutro osanuo je novi transparent na kojem je napisano: „Sretan rođendan heroina Sebija, na Drini Prčija“.

Transparent je okačen na ogradu jedne od zaključanih kapija KCUS-a. Podsjećamo, direktorica Izetbegović nakon što je preuzela vođenje najveće bolnice u državi, naredila je da se zaključaju svi sporedni ulazi koji su vodili do klinika. Pacijenti su mogli koristiti samo ulaze na glavnoj kapiji.To je izazvalo revolt pacijenata koji su bili primorani „kružiti“ po cijelom krugu bolnice. U više navrata katanci koje je Izetbegović postavila bili su presjecani. Zabilježen je čak i slučaj da je jedan pacijent dok je preskakao ogradu, pao i slomio nogu.

No, nije ovo jedina poruka koja je ispisana generalnoj direktorici na transparentima.

Jedna takav veliki transparent s fotografijom direktorice Izetbegović postavljen je i tokom vikenda na ulazu za vozila u zgradu Dijagnostike i poliklinike s natpisom “Sebija, sretan rođendan”.

Ovaj transparent, inače, osvanuo je 6.aprila, kada je direktorici Izetbegović i bio rođenadan. Niko od zaposlenih ne zna kada je i ko je postavio ove tranparente, koji su brzom reakcijom i po naredbi direktorice uklonjeni.

avatar
  Pretplati se  
Notify of