Home Vijesti MUP Srpske: Registarske tablice moraju biti vidljive i čitljive

MUP Srpske: Registarske tablice moraju biti vidljive i čitljive

0

BANJALUKA – Policija će u narednom periodu kontrolisati da li su registarske tablice vozila vidljive i čitljive, odnosno oštećene i adekvatno postavljene na vozilu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.
“Iskustva sa terena govore da građani na registarske tablice lijepe određene naljepnice, da ih učvršćuju najčešće plastičnim vezicama ili na zadnji dio vozila ugrađuju kamere koje snimaju vožnju unazad, a koje jednim dijelom zaklanjaju registarsku tablicu”, navedeno je u saopštenju.
MUP podsjeća da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da su dobro vidljive i čitljive, kao i da je vlasnik vozila dužan u roku od tri dana nadležnom organu prijaviti gubitak, krađu ili oštećenje registarskih tablica i podnijeti zahtjev za izdavanje novih.
Iz MUP-a poručuju da će policija sankcionisati lica koja se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Prethodni tekstABA liga: Zvezda protiv Borca u srijeduSledeći tekstProsječna neto plata lani u Sloveniji iznosila 1.208 evra Let's block ads! (Why?)