Home Vijesti „MORAMO BITI VEOMA OPREZNI“ Cvijanovićeva poručila da SNSD nema razloga da pravi...

„MORAMO BITI VEOMA OPREZNI“ Cvijanovićeva poručila da SNSD nema razloga da pravi raskol u DNS

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je za Srpsku važno da ima kompaktan tim u Sarajevu koji će imati čvrste veze sa republičkim institucijama i zajedno rješavati probleme na dobrobit građana.
Cvijanovićeva je istakla da je prioritet da se sastavi Savjet ministara u kojem će predstavnici Srpske imati podršku cijele reprezentacije koja dolazi iz Republike Srpske.
– Vjerujem da će se to uskoro dogoditi i da ćemo doći do konačnog rješenja kada je riječ o predstavniku DNS-a koji će biti ministar u Savjetu ministara. Princip racionalnog postupanja mora da prevagne i ne možemo praviti kombinacije u kojima će se pojaviti kandidat koji ne uživa podršku ne samo člana DNS-a, nego i koalicionih partnera. Moramo tu biti veoma oprezni – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.
Ona je dodala da Savjet ministara mora imati potpuno drugačiju ulogu nego u prethodnih pet godina u kojima nije postojala iskrena komunikacija, niti je bilo moguće uspostaviti saradnju.

– Uvijek je to bio teren za politička prepucavanja, što je bilo štetno i za građane i za Republiku Srpsku. Ovo je novo poglavlje i moramo u njega ući na racionalan način. Moramo imati kompaktan tim čija je osnovna veza sa građanima i institucijnama Srpske i takve ćemo ljude birati – istakla je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a, rekla je da ta stranka nema razloga da pravi raskol u DNS-u sa kojim ima dobru saradnju 20 godina.
Pročitajte još:DVA KANDIDATA IZ DNS Nešić predložio Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiHTEGELTIJA BIRA Funkcioneri DNS šalju i DRUGOG KANDIDATA za ministraNEŠIĆ ZA SRPSKAINFO “Protiv Božovića je grupica u DNS koja je predložila Tintoreta”
– Bili smo zajedno i kao pozicija i kao opozicija, te donosili i sprovodili teške odluke. Ljudima u SNSD-u je mučno da moraju da se bave ovom situacijom, ali smo na to primorani s obzirom na to da smo koalicija. Moramo svi zajedno kao koalicija procijeniti ko su ljudi koji mogu da odu na nivo BiH i tamo djeluju u saradnji sa ljudima iz Srpske. Oni su predstavnici Republike Srpske na čijoj teritoriji su i birani – dodala je Cvijanovićeva.
Ona je navela da prilikom izbora ministara u Srpskoj nikada nije bilo problema, ali da je nivo BiH osjetljiviji i tu mora biti uspostavljena i očuvana kompaktnost tokom cijelog mandata.
– Nijedna krizna situacija ne može dovesti do toga da taj tim nije jedinstven i time ćemo se voditi kada biramo kadrovska rješenja – poručila je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Srpska uprkos opstrukcijama i blokadama ostvarila dobre rezultate u godini na …
VIŠE

Rezidentni predstavnik MMF u BiH Endrju Dževel pozdravio je i imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara i izrazio nadu da …
VIŠE

“Dodik jede političku scenu.” Jelena Trivić, narodni poslanik …
VIŠE

Građani se žale da im nije dobro obračunata potrošnja struje u zadnjih nekoliko mjeseci. Dragan Čavić, direktor  …
VIŠE

Iako je bilo najavljeno, Energetska zajednica nije proširila sankcije protiv BiH zbog kršenja obaveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici. Mirko …
VIŠE

Nema sumnje da je pravosuđe u BiH u krizi, čiji ishod je krajnje neizvjestan. Trenutni saziv i način funkcionisanja VSTS nije u stanju da rješava …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)