Home Sport MODRIĆ O DIJELU KARIJERE U BiH “Dobijao sam batine u Trebinju, Banjaluci...

MODRIĆ O DIJELU KARIJERE U BiH “Dobijao sam batine u Trebinju, Banjaluci i Zenici”

0

Vezista Real Madrida Luka Modrić je dio igračke karijere proveo u premijerligašu BiH Zrinjskom. U autobiografiji koja nosi naziv “Moja igra” osvrnuo se i na sezonu 2003/04 kada je nosio dres Mostaraca, a otkrio je gdje mu je bilo najgore igrati.

Gostovanja Leotaru, Borcu i Čeliku bila su najteža za 34-godišnjeg fudbalera koji je ponio titulu najboljeg fudbalera svijeta u izboru FIFA za 2018. godinu.

– To što sam do dolaska slušao u ligi, potvrdilo se i na terenu. Premijer liga je bila dosta gruba, a pogotovo je bilo teško igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banjaluci i Zenici. Sudije jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. U Trebinju su stradali moji najdraži kostobrani sa likom Ronalda koje mi je poklonio otac Stipe. Neki frajer mi je ušao đonom na nogu metalnim čepovima kopački i probio rupu u plastičnom kostobranu – naveo je Modrić, navodi sportsport.ba, a prenosi Srpskainfo.com.

Reprezentativac Hrvatske je naveo i da je u vrijeme kada je igrao u BiH na stadionima vladala napeta atmosfera.

– U Premijer ligi BiH bilo je puno gledalaca, pogotovo na utakmicama sa Širokim Brijegom, Sarajevom i Željezničarom. Znala se stvoriti dojmljiva atmosfera, ali su se osjećale i međunacionalne napetosti. Cijelu karijeru volio sam pojačani naboj na terenu i na tribinama, ali je tada u Premijer ligi BiH bilo prilično nezgodno. Ipak, nije me bilo strah. Meni je u Zrinjskom i Mostaru bilo super. Kako sam se osjećao, najbolje svjedoči moja želja koju sam prenio ljudima iz Dinama, da još godinu dana provedem na posudbi u Zrinjskom. Ipak, u Dinamu su imali druge planove za mene – naveo je Modrić.

(sportsport.ba)

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of