Home Politika Mlađen Božović nije dobio podršku

Mlađen Božović nije dobio podršku

0


Komisija za izbor i imenovanja Predstavničkog doma BiH danas nije podržala imenovanje Mlađena Božovića na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Četiri člana komisije su bila za, četiri protiv, a dva suzdržana, tako da nije bilo većine za imenovanje Božovića.

Današnja sjednica u Sarajevu bila je burna obzirom da su članovi imali mnogobrojna pitanja za Božovića, a na veliki broj tih pitanja nije htio odgovoriti.

Negativno mišljenje koje je Božović dobio na današnjoj sjednici sada pred poslanike Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koji će 16.januara odlučiti da li će prihvatiti negativno mišljenje Komisije ili će ipak dati podršku za imenovanje Božovića.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija saopštila je 18. decembra da je utvrđeno da Božović ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Božović, koji je predložen u ime Demokratskog narodnog saveza, prošao je i potrebne provjere Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Predstavnički dom potvrdio je 23. decembra imenovanje ostalih ministara u Savjetu ministara, a Božovićevo potvrđivanje prolongirano je jer do sjednice nisu bile završene neophodne provjere u SIPA.

nezavisne.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of