Home Biznis Miškovićeva kompanija u Sarajevu gomila gubitke

Miškovićeva kompanija u Sarajevu gomila gubitke

0

04.03.2023. / 14:50

SARAJEVO – Kompanija Miroslava Miškovića sa sjedištem u Sarajevu – Standard nekretnine – prošle godine je uvećala gubitak koji bilježi već godinama, piše BiznisInfo.ba.

FOTO: Delta holding

Podsjetimo da ova kompanija upravlja nekretninama na Stupu, gdje srbijanski biznismen planira da gradi veliki tržni centar i stambeni kompleks.

S obzirom da gradnja nije počela, kompanija nema aktivnosti, pa tako ni prihoda, a ima samo jednog zaposlenog.

Prošle godine Standrad nekretnine je imao gubitak od oko 100 hiljada KM, tačnije 99.184 KM. To se nadovezuje na gubitak iz ranijih godina od 1.245.551 KM. Stoga je ukupni akumulirani gubitak dostigao iznos od oko milion i 345 hiljada KM.

Kompanija u svom posjedu ima nekretnine čija se vrijednost procjenjuje na oko 10 miliona KM.

Podsjetimo, Mišković na Stupu planira realizovati projekt Delta Planet u Sarajevu koji će biti za sada jedina “Delta Planet šoping promenada” koja će u svom kompleksu obuhvatiti šoping-mol i stambeni prostor.

Projekt će, prema najavama, zauzimati ukupnu površinu od 118.000 metara kvadratnih a osiguraće prostor za čak 120 lokala (poslovnih prostora) svjetski poznatih brendova. Tu će se nalaziti i više od 1.200 parking mjesta.

Naravno, početak i brzina gradnje zavisiće od svih potrebnih dozvola i dokumenata lokalnih vlasti koje Mišković mora dobiti za projekat ove vrste i veličine.

Mišković je već vlasnik najvećeg šoping centra u RS – Delta Planet Banja Luka, te brojnih sličnih centara u Srbiji i drugim državama. Njegova poslovna imperija posluje u raznim oblastima – nekretninama, agraru, proizvodnji hrane, distribuciji itd.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)