Home Vijesti Mirna noć na sjeveru KiM, Srbi se ponovo okupljaju od jutros

Mirna noć na sjeveru KiM, Srbi se ponovo okupljaju od jutros

0

ZVEČAN – Srbi sa Kosmeta najavili su za danas najmasovnije okupljanje ispred opštinskih zgrada, koje će trajati do ispunjenja zahtjeva.
Pripadnici KFOR-a su jutros, na ranije postavljene ograde kod zgrade Opštine Zvečan, postavili žilet-žicu, a tu su i dalje prisutne specijalne jedinice takozvanog Kosova.
Ispred zgrade Opštine Leposavić tokom cijele noći bila je prisutna manja grupa građana, a u jutarnjim časovima počelo je okupljanje građana.

Generalni sekretar NATO-a Јens Stoltenberg rekao je da će Alijansa poslati dodatnih 700 vojnika na Kosovo i Metohiju, a da će još jedan bataljon biti stavljen u stanje visoke pripravnosti.
Srbi neće odustati od zahtjeva da se pripadnici tzv. specijalne jedinice ROSU povuku sa sjevera Kosova i Metohije, izjavio je bivši predsjednik Skupštine opštine Zvečan Srđan Milosavljević.
Srbija će, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, raditi na očuvanju mira i stabilnosti i zahtjeva hitno donošenje i sprovođenje mjera koje bi garantovale bezbjednost Srba na Kosmetu, rekao je Aleksandar Vučić nakon razgovora s ambasadorima u Beogradu.
(Tekst i foto: RTRS)

Prethodni tekstU APRILU CIJENE VIŠE ZA 0,1 ODSTO, GODIŠNJA INFLACIJA 7,9 ODSTO

Adblock test (Why?)