Home Biznis Mirko Dabić najbliži fotelji predsjednika Advokatske komore RS

Mirko Dabić najbliži fotelji predsjednika Advokatske komore RS

28

21.12.2020. / 14:34

BANJALUKA – Banjalučki advokat Mirko Dabić najozbiljniji je kandidat za predsjednika Advokatske komore Republike Srpske, saznaje portal CAPITAL.

FOTO: Mirko Dabić

Predsjednika komore prostom većinom biraju delegati na izbornoj skupštini, a prema našim saznanjima Dabić za sada ima podršku koja mu garantuje fotelju prvog advokata Srpske.

Dabić je advokat od 2004. godine i bavi se pretežno krivičnim pravom. Prije advokature bio je sudija i predsjednik Opštinskog suda u Srpcu, predsjednik skupštine opštine Srbac, delegat u Skupštini SR BiH, sudija Višeg, odnosno Okružnog suda u Banja Luci, i sudija Vrhovnog suda RS. Bio je i prvi predsjednik Udruženja sudija i tužilaca RS.

Podsjećamo, Izvršni odbor Advokatske komore Republike Srpske raspisao je izbore za prvog čovjeka ove organizacije ali i za 56 delegata u skupštini početkom ovog mjeseca.

Izborna skupština bi po svim procjenama trebala da bude održana krajem januara ili u februaru naredne godine. Do tada Zborovi advokata treba da izaberu delegate koji će ih zastupati u skupštini. Za sada taj proces je okončan samo u Zboru advokata Banjaluka iz kojeg i dolazi najviše delegata.

Aktuelni predsjednik komore je Branislav Rakić koji se ponovo ne može kandidovati jer mu Statut komore to ne dozvoljava.

CAPITAL: D. Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here