Home Vijesti Ministarstvo inostranih poslova BiH će predložiti mjere reciprociteta za Hrvatsku

Ministarstvo inostranih poslova BiH će predložiti mjere reciprociteta za Hrvatsku

0

SARAJEVO – Referišući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet, rekla je zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministrica inostranih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.
Naime, kako je sapšteno iz Ministarstva inostranih poslova BiH, ministrica smatra da je nesporna činjenica da Hrvatska kao članica EU mora poštivati zajedničke stavove, ali se ne slaže s činjenicom da se građanima BiH zabrani i tranzit kroz Hrvatsku.
“Nije mi poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali poznat je naš pozitivan odnos prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vremenima koja su do jučer za nas bila nepoznata, a to je vrijeme pandemije”, rekla je Turkovićeva.

Prethodni tekstNova pravila za ulazak u Grčku od 1. julaSledeći tekstPreminula novinarka iz Bijeljine Željka Spremo Let's block ads! (Why?)