Home Politika Ministar Mektić pozvao borce da javno unište boračke knjižice

Ministar Mektić pozvao borce da javno unište boračke knjižice

0


Dragan Mektić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, jutros je na svom Twitter nalogu pozvao borce da organizuju jedan dan u Banjaluci javno uništavanje boračkih knjižica.

Mektić boravi u Kataru, zajedno sa Pericom Stanićem, v.d. direktor SIPA-e, i Osmanom Mehmedagićem, direktor OBA.

Oni su se sastali sa premijerom Države Katar Abdullahom bin Nasser bin Khalifa al Thanijem i savjetnikom emira Države Katar Mohammed bin Ahmed al-Misnadom.

Mektić je jutros na svom Twitter nalogu napisao “Pozivam sve iskrene, časne i poštene borce da u znak protesta zbog ponižavajućeg i podaničkog odnosa vlasti prema boračkoj populaci, organizujemo jedan dan u BL za javno uništavanje boračkih knjižica. Požurimo već sutra može biti kasno. Javite mi se.”

Mektić je u ponedjeljak pred kamerama na konferenciji za novinare u Banjaluci pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske.

Rogić: Mektić vodi prljavu kampanju protiv BORS-a

Goran Rogić predsjednik Predsjedništva BORS-a izjavio je danas da je cijepanje boračke knjižice, što je učinio Mektić dio je kampanje protiv Boračke organizacije.

Rogić je istakao da BORS osuđuje kampanju koja se posljednjih dana vodi protiv te organizacije, a kulminirala je Mektićevim istupima u javnosti.

“Pitamo Mektića – koje njegove svjetlije primjere borci treba da slijede? Da li su ti primjeri oni kada se on solidarisao sa pripadnicima drugih armija u njihovim protestima?”, upitao je Rogić.

On je poručio da je BORS bila i ostala nevladina, nestranačka i apolitična organizacija.

“Pozivamo Mektića i sve druge pojedince ili političke partije sa sličnim namjerama da svoje političke i lične sukobe rješavaju mimo BORS-a, njenog rukovodstva, članstva i članske knjižice na kojoj piše – `Za Krst časni i slobodu zlatnu!`. Mektić to nažalost nije ni primijetio. On je to pocijepao”, naglasio je Rogić.

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of