Home Biznis Milinović kancelarije u Banjaluci plaća 2,6 miliona KM

Milinović kancelarije u Banjaluci plaća 2,6 miliona KM

0

05.11.2020. / 14:43

BANJALUKA – Nekoliko mjeseci nakon što je preuzeo funkciju direktora u Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović planira da višak novca sa kojim agencija raspolaže utroši na kupovinu poslovnih prostora i sanaciju sjedišta u Sarajevu, saznaje portal CAPITAL.

Draško Milinović, FOTO: RTRS

Riječ je o sumi od 3,6 miliona maraka od koje će najveći dio, odnosno 2,6 miliona KM otići na kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci. Ostatak je na dva jednaka dijela raspoređen za kupovinu i opremanje regionalnog centra u Mostaru, te adaptaciju prostorija u sjedištu RAK-a u centru Sarajeva.

U RAK u prijedlogu koji su uputili Savjetu ministara BiH na usvajanje, obrazlažu da je novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji sistematizovan veći broj radnih mjesta, zbog čega se javila potreba za većim radnim prostorom.

Ukazala se potreba za kupovinom i opremanjem većeg poslovnog prostora u regionalnim sektorima Agencije za smještaj zaposlenih u navedenim sektorima, kao i za nabavku garažnog prostora za specijalizovana službena vozila Agencije. Osim toga, neophodna je adaptacija poslovnih prostorija, zbog dotrajalosti, u sjedištu Agencije u Sarajevu. S obzirom na to da Agencija ima ostvaren značajan višak prihoda nad rashodima, prijedlog je da se sredstva upotrijebe za te namijene. ”, navodi se u obrazloženju njihovog zahtjeva.

Inače, RAK je ovom odlukom predvidio i da se dodatnih 5.040.000 KM doznači sa računa Agencije Savjetu ministara kao podrška razvoju i unapređenju sektora komunikacija BiH.

Sličnu ideju kada je nabavka poslovnih prostora u Banjaluci i Mostaru u pitanju je prije nekoliko godina imao i bivši direktor Predrag Kovač, ali nije dobio podršku u Savjetu Ministara BiH.

Kovač je zamjenjen u julu ove godine, kada je umjesto njega došao Milinović koji je prije toga bio u fotelji direktora Radio televizije Republike Srpske. Javnost je negodovala povodom te odluke jer je Milinović sjeo na čelo instititucije koja ga je nekoliko puta kažnjavala zbog kršenja zakona i kodeksa.

CAPITAL: D. Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here