Home Sport Milinković: Cilj je napraviti tim koji će biti konkurentan u borbi za...

Milinković: Cilj je napraviti tim koji će biti konkurentan u borbi za trofeje

0

BANJALUKA – Trener Borca iz Banjaluke Zoran Milinković govorio je o nadolazećim izazovima na klupi banjalučkog kluba.

Novi trener banjalučkog Borca Zoran Milinković u razgovoru za “Sportsport.ba” govorio je o onom što očekuje u novom mandatu na klupi “Velikana iz Platonove”.

“Ispadanje iz Evrope donijelo je psihološlki pad za cijelu ekipu. Rekao bih da je to neminovno, no mogu vam reći da je atmosfera iz dana u dan sve bolja. Momci dobro rade, fudbal je takav da se ono što se dogodilo prije nekoliko dana mora što prije zaboraviti. Ova ekipa je odlično odigrala protiv Kluža i mislim kada se sve sabere i oduzme da ovogodišnji nastupi u Evropi nisu razočaravajući. Borac ulazi u taj kontinuitet igranja evropskih utakmica, potrebno je skupljati i iskustvo” – započeo je Milinković, pa dodao:

“Došao sam u teškom trenutku za svakog trenera. No, trenerski poziv je takav. Ekipa je koncipirana po zamislima bivšeg šefa što je sasvim u redu. Uprkos tome što nisam uticao na izbor igrača cijenim da Borac ima dobar igrački kadar”.

“Iskren da budem, bilo je govora po pitanju pojačanja sa čelnicima kluba. No, tema je dosta složena. Klubovi su uglavnom formirali rostere, istina je da ima još igrača sa slobodnim papirima, ali nisam pristalica da se dovode po svaku cijenu. Vidjećemo šta će biti do kraja prelaznog roka.

Start sezone nije bio očekivan, ali prvenstvo je tek počelo. Treba da se uhvati takmičarska forma. Zajedno sa saradnicima sam analizirao Posušje, to je ekipa sa svojim manama, ali i vrlinama. Neće nam biti lako, ali idemo po prvu pobjedu. Veliki je to izazov za nas i očekujem dobru reakciju svojih izabranika” – nastavio je Milinković, pa dodao:

“Nije lako sada pričati o očekivanjima. Tek sam stigao, moramo u hodu definisati sistem igre. Znam samo da mene sa saradnicima očekuje mnogo posla. Primarni cilj je napraviti tim koji će biti konkurentan u borbi za trofeje. Mislim da sam vam dosta rekao sa tom rečenicom. Iskreno, ne volim mnogo razmišljati o tome šta će biti za mjesec ili dva, volim ići iz meča u meč. Dobro se pripremiti za svakog narednog protivnika”

“Odmah ću vam reći da se situacija prije četiri godine i ova sada ne mogu porediti. Borac je danas mnogo organizovaniji klub, stvari fuknkcionišu onako kako i treba u ozbiljnim klubovima. Prije četiri godine smo ispali zbog administrativnih razloga, odnosno zbog dugovanja. Danas tih problema nema, klub je izuzetno zdrav i stabilan. Sama činjenica da se prošle sezone osvojila titula dovoljno govori o tome.

Želio bih ovim putem i da uputim iskrene čestitike Marku Maksimoviću, koji je vodio Borac do titule. A, što se tiče poznavanja bosanskohercegovačke lige, mogu vam reći da sam redovno pratio dešavanja. Pratim fudbal u regionu, posebno Borac jer sam tu radio” – rekao je Milinković, pa zaključio:

“U Borcu danas ima dosta mladih igrača koji imaju potencijal. Nekoliko ih igra i u mladoj reprezentaciji i biće im posvećena maksimalna pažnja. Mogu reći da ćete po tom pitanju biti pozitivno iznenađeni. Mogu samo reći da mi imamo obavezu da u svakom momentu dajemo svoj maksimum. Vjerovatno će trebati malo vremena da dođemo do svog stila, ali siguran sam da će moji izabranici u svakoj utakmici, na svakom treningu, davati svoj posljednj atom snage”.

U posljednjem mandatu na klupi Borca Milinković je banjalučki tim vodio u 11 utakmica, a u prosjeku je osvajao 1,18 bodova po meču.

Adblock test (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of