Home Biznis Milatović: Crnu Goru oporavilo 700 miliona evra prihoda od turizma

Milatović: Crnu Goru oporavilo 700 miliona evra prihoda od turizma

0

20.11.2021. / 16:15

PODGORICA – Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović obavio je da su ukupni prihodi od turizma, u tri kvartala ove godine, bili 700 miliona evra.

Foto: Glas srpske

Ovo je još jedna egzaktna potvrda izvanredne sezone koja je oporavila našu ekonomiju i cjelokupnu privredu, kao i ostvarenja naših projekcija, napisao je Milatović na Tviteru.

Spoljni dug Crne Gore na kraju septembra iznosio je 3,659 milijardi evra, što predstavlja 74,96 odsto bruto društvenog proizvoda za ovu godinu, koji je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja procijenilo na 4,881 milijardu.

Prema novim podacima, ovaj segment zaduženja države od početka godine je u konstatnom rastu. Tako je od 3,643 milijarde na kraju marta dug sredinom godine dostigao 3,652 milijarde, da bi tri meseca kasnije bio 3,659 milijardi evra.

U Crnoj Gori je od početka pandemije koronavirusa skoro 14.000 ljudi ostalo bez posla, stopa nezaposlenosti je povećana na 24,1 odsto, svakodnevno rastu cijene hrane i pića, dok Vlada najavljuje oporavak kroz povećanje zarada, iako nije izvjesno da će za to dobiti podršku u parlamentu. Izvor: BIZLife

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here