Home Vijesti Milanović i Erdoan razgovarali o reviziji Dejtona

Milanović i Erdoan razgovarali o reviziji Dejtona

0

ZAGREB – Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoanom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog prije 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.
Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s Erdoanom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno da dogovore u kom smjeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.
Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.
Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, će na funkciji pedsjednika zamijeniti odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzeti 18. februara za kada je planirana njegova inauguracija.

Prethodni tekstPromovisan “Pametni parking” u Banjaluci Let’s block ads! (Why?)