Home Sport Miha stigao u Beograd; Bez vas bolest nisam mogao da PREBRODIM

Miha stigao u Beograd; Bez vas bolest nisam mogao da PREBRODIM

0

BEOGRAD – Siniša Mihajlović je stigao u Beograd, prvi put od dana kada je otkrio da mu je dijagnostikovana leukemija, sa onim istim hrabrim izrazom lica koji ne skida već mjesecima.

Isto toliko traje i njegova borba sa opakom bolešću, a kako je kraj godine vezan i za razne proslave i nagrade, na nekoliko je ugravirano njegovo ime. Povodom 100 godina Fudbalskog saveza Srbije održano je svečano veče u Narodnom pozorištu gdje su nagrađeni najbolji u posljednjoj godini. Tradicionalno, priznanja dobijaju trener i igrač godine. Dušan Tadić je bio ubjedljivo najbolji kada su fudbaleri u pitanju za 2019. a što se tiče trenera – Miha! Od ove godine nagrađena je i najbolja fudbalerka, a to je Violeta Slović. Pri dobijanju nagrade, Mihajlović je rekao:

– Obećao sam da neću da plačem… Hvala vam od srca. Htio bih sve da vas pozdravim i kažem veliko hvala za ovu mogućnost. Biti najbolji trener Srbije i biti izabran od mojih ljudi, Srba, to za mene nema veću važnost. To je najveće priznanje koje sam mogao da dobijem u dosadašnjoj karijeri. Da se zahvalim FSS i čestitam 100 godina postojanja. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim onim ljudima koji su mi pokazali ljubav u momentima kada sam pet mjeseci bio u bolnici. Od sportskih radnika, političara, javnih ličnosti… Svi oni su mi dali veliku snagu i bez vaše pomoći bi bilo teže da prebrodim ono što sam prebrodio. Manje, više 30 godina živim u Italiji ali sam uvijek bio i ostaću Srbin. Nadam se da vas nikada nisam razočarao i Srbiju uvijek predstavljao na najbolji način, to ću i da nastavim. Iako nema veze sa ovim, čestitao bih mom bratu, kumu Dekiju što je postao trener Zvezde što je velika stvar. Uvijek ću biti tu za tebe, znaš koliko te volim. Vidim ovdje mnogo starih prijatelja… Nadam se da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Nisam spremio ništa od govora, da vam čestitam svima srećnu Novu godinu i Božić. Hvala vam mnogo, ovo je za mene velika čast nakon mjesta selektora Srbije, ovo je druga velika stvar – rekao je Mihajlović.

U Beograd je srpski trener stigao iz Bolonje samo kako bi ispoštovao svečanost i obratio se srpskoj javnosti, odmah nakon što to učini vratiće se u Italiju i nastaviti svakodnevnicu koja uopšte nije prijatna, ali se sa njom nosi lavovski. Zbog toga je FSS simbolično odao veliko priznanje Siniši Mihajloviću koji se hrabro bori sa bolešću i uprkos svemu aktivno je u fudbalu.

(Blic)

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of