Home Vijesti Mićić objavio kandidaturu za peti mandat gradonačelnika Bijeljine

Mićić objavio kandidaturu za peti mandat gradonačelnika Bijeljine

0

BIJELJINA – Uoči Nove godine, sadašnji gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je objavio svoju kandidaturu za peti mandat na toj dužnosti i time samo potvrdio ono što se u Semberiji nagađalo već mjesecima, prenosi Srpskainfo.
Formalno, Mićića je za kandidaturu predložio Gradski odbor SDS u Bijeljini, a podržao ga je i predsjednik stranke Mirko Šarović koji je prisustvovao sjednici na kojoj je donijeta ova odluka.
Da li će i s kim u koaliciju, Mićić ostavlja otvoreno pitanje, s obzirom na najavu da će mu cilj biti što širi savez stranaka na lokalnom nivou.
– Za narednu godinu imamo mnogo kapitalnih i manjih projekata koje ćemo završiti ili započeti, od izmještanja autobuske stanice i vatrogasnog doma, obnove Sokolskog doma, izgradnje javne garaže, studentskog doma i gradske sportske hale, nastavka izgradnje kanalizacije, biciklističkih staza i uređenja poslovno-industrijskih zona do skorog početka rada Gradskog pozorišta. Za njihovu realizaciju nam je potrebna što šira podrška i zato ćemo tražiti podršku što više aktera na političkoj sceni, kako u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH. Vidjećemo koliko će pojedine stranke imati razumijevanja za to, ali se nadam da će im u interesu biti prije svega interes njihovog grada i sugrađana, pa tek onda neki politički interesi – ističe Mićić.
Trenutno vladajuću koaliciju u Bijeljinu čine SDS, PDP, DEMOS, SDA i Pokret za Bijeljinu, a da stranke iz vlasti i opozicije nisu zatvorene za razgovore o mogućim predizbornim ili posleizbornim koalicijama najbolja je potvrda da ni Mićić ni opozicionari iz SNSD i SP uglavnom ne koriste oštru političku retoriku govoreći jedni o drugima.
Let’s block ads! (Why?)