Home Vijesti “MI NISMO MALIGNO TKIVO” Iz DNS žestoko odgovorili Miloradu Dodiku

“MI NISMO MALIGNO TKIVO” Iz DNS žestoko odgovorili Miloradu Dodiku

0

Niko ne treba da odstranjuje DNS, jer mi nismo maligno tkivo, poruka je koju je danas uputio DNS, lideru SNSD Miloradu Dodiku, reagujući na njegov jučerašnji intervju dat RTRS, a u kojem je govorio o odnosima ove dvije stranke.
Dodik je u intervjuu, između ostalog, zaprijetio kako će DNS biti odstranjen iz vlasti ako podrži predsjednika SDS Mirka Šarovića.
– Iznenađeni smo oštrinom ničim izazvane reakcije i stavova koji su izneseni, i u kojima se komentariše odnos SNSD i DNS. Naročito nas je pogodila riječ „odstranjivanje“ kao da se radi o nekom malignom tkivu koje treba odstraniti, da bi preostali dio zdravo funkcionisao – navodi se u saopštenju iz DNS.
Dodaje se da DNS nije maligno tkivo i da nikada neće ni biti. Ističu da bez obzira na razne spekulacije koje su prisutne u javnosti, ovakvi Dodikovi stavovi nikome ne idu u korist.
Pročitajte još:“ILI SMO ZAJEDNO ILI NISMO” Dodik poručio DNS da će biti odstranjeni iz vlasti ako podrže Šarovića
U DNS zamjeraju Dodiku jer je komentarisao odnos DNS i SNSD prije zajedničkog sastanka ove dvije stranke.
– Najmanje što smo mogli očekivati jeste da ne komentarišemo određena pitanja i ne donosimo nikakve sudove prije razgovora koji su trebali uslijediti na nivou najviših organa ove dvije stranke. Ovako nam se čini da je konačan stav sa kojim SNSD ide na razgovore potpuno jasan i nedvosmislen – poručuju iz DNS.

Dodaju da je DNS svih ovih godina slijedio svoju politiku i dao nemjerljiv doprinos zajedničkoj politici, koja je jačala Republiku Srpsku, cijeneći da značaj mnogih pitanja kako na nivou Srpske, tako i BiH, prevazilazi značaj pojedinca i pojedinačnih stranaka.
Komentarišući Dodikovu izjavu da će DNS doživjeli novi raskol ukoliko se udalje od vlasti Srpske, iz ove stranke komentarišu riječima kako to više govori o drugima nego DNS.
– Još jednom da ponovimo, DNS nije doživio raskol. Iz DNS su otišli ljudi koji su prihvatili tuđu politiku, a ne politiku ove stranke. Nažalost, kao i prije godinu dana, najavljuju se novi raskoli, po istoj matrici i šablonu. Vrijeme i izbori su pravi odgovor na ove najave, a ipak naglašavamo, DNS se pita – poručuju iz DNS.
Dodaju da ih zato ne čude špekulacije u kojim se spominje poslanik DNS u Predstavničkom domu PS BiH Nenad Nešić, za kojeg je Dodik u jučerašnjem intervjuu kazao da sam odluči kome će se prikloniti – njemu ili opoziciji.
– Samo da podsjetimo da je Nešić potpredsjednik DNS i član najviših organa ove stranke. Kao takav učestvuje u kreiranju zajedničke politike i nastupa DNS na svim nivoima. Nije valjda da je neko pomislio da je moguća stara praksa i vraćanje „papaka“ na političku scenu – ističu u DNS.
Poručili su da će se DNS voditi politikom i odlukama svojih organa u interesu građana i Republike Srpske. Ističu da niko ne treba da odstranjuje DNS, jer ovo nije vrijeme u kojem su im potrebne dodatne podijele i odstranjivanja, nego sabornost oko najvažnijih odluka za opstanak i razvoj Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Foči da su zajednički prioriteti ove lokalne zajednice i Vlade da što prije počne …
VIŠE

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, osudio je jučerašnji istup lidera SNSD Milorada Dodika, koji je kazao kako opozicija nema legitimitet. …
VIŠE

Kontroverznog zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, koji je 1940. bio spreman da prihvati svaku drugu državnu kombinaciju, samo ne život sa …
VIŠE

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da je priznanje koje mu je dodijeljeno na Svjetskom kongresu …
VIŠE

Zastupnik SDP u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović oglasio se nakon informacije o reizboru Sebije Izetbegović na čelo Kliničkog centra …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u BiH, prema Ustavu, glavnu riječ vode entiteti i da samo ono što oni dogovore može …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)