Home Promo Meridian: Još jedna donacija koja spaja sport i humanost

Meridian: Još jedna donacija koja spaja sport i humanost

0

 

Kompanija Meridian uputila je još jednu donaciju Udruženju Pomozi.ba. Novac je namijenjen Fondu „Sportisti za život“ koji će omogućiti pristup zdravstvenim uslugama onima kojima je to najpotrebnije.

Tim Dženana Rahimića ponovo je ostavio srce na terenu i upisao još jednu pobjedu. Nadigrali su Slobodu iz Tuzle i pobijedili s osam poena razlike (84:76), a fantastična igra krunisana je i sa osam trojki.

Podsjetimo, Meridian humanitarnom Udruženju Pomozi.ba za svaku pogođenu trojku „Studenata“ na domaćem terenu donira 100 KM. Tako je u Fond „Sportisti za život“ zahvaljujući odličnoj igri KK Bosna Meridianbet, od početka akcije do danas, uplaćeno 3.500 KM.

Ova donacija dolazi kao nastavak Meridianovog posvećenog rada na promovisanju zdravog života i podrške zajednici.

– Zdravlje i sport idu ‘ruku pod ruku’, a trebalo bi da bude tako i kad su u pitanju društvena odgovornost i humanost. Naša kompanija istinski je posvećena pomaganju zajednici i trudimo se da budemo primjer drugima. Vjerujemo da to na najljepši način potvrđuje sve ono što smo u proteklom periodu učinili s našim košarkašima i Udruženjem Pomozi.ba. Ako smo i druge motivisali na isto – naša humana misija je ispunjena – kažu u Meridianu.

Humanost na djelu

Mnogo puta uvjerili smo se da sport i humanost idu zajedno, a to su udruživanjem snaga u ovoj akciji dokazali KK Bosna Meridianbet i regionalni lider u industriji igra na sreću.

– Donacija od strane Meridiana doprinijeće ostvarenju našeg važnog cilja, a to je da se pomogne ljudima koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama i trebaju novac za liječenje. Svi koji su raspoloženi da nam pomognu na ovaj način su dobrodošli. Hvala košarkašima i hvala Meridianu – kaže Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba

I Meridian poziva sve društveno odgovorne kompanije i ljubitelje sporta da se pridruže ovoj inicijativi i doprinesu zajedničkom cilju – borbi za bolje zdravlje i dobrobit ljudi širom BiH.