Home Biznis Mercedes opozvao S klasu

Mercedes opozvao S klasu

0

24.01.2021. / 15:45

BERLIN – Mercedes-Benz S klase dobar dio automobilske javnosti (s razlogom) smatra najboljim automobilom na svijetu.

foto: pixabay

Daimler je investirao 730 miliona evra u svoju “Factory 56” fabriku u Zindelfingenu, da bi je pripremio za proizvodnju W223.

Međutim, samo nekoliko mjeseci nakon početka proizvodnje, perjanica je već pozvana na korektivne intervencije, piše Autoblog.

Kako je ovako nešto moglo da se desi? Uzrok su unutrašnje pričvrsne spone, što može da dovede do ozbiljnih problema na upravljačkom sistemu (u najgorem scenariju).

Na vlasnike se apeluje da zakažu termin u lokalnom Mercedesovom servisu da bi se sporne komponente provjerile i zamijenile ukoliko je potrebno, bez naplate, naravno. Portparol kompanije je izjavio da se povlači do 1.400 vozila. Vlasnici su obaviješteni pisanim putem, uz tekst koji sadrži termin „hitno“.

Mercedes objašnjava da je problem u tome što pogođene S klase možda ne posjeduju pričvrsne spone predviđene za ovo vozilo, što za posledicu može da ima to da ozubljena letva volana „neće trajno podnijeti opterećenje tokom vožnje“.

Po njemačkom proizvođaču, dotičnu komponentu šalje snabdjevač, prethodno sklopljenu u jednu jedinicu, koja se zatim instalira u „Factory 56“ fabrici, gdje s proizvodnih linija silazi i Maybach verzija, a uskoro i električna perjanica EQS.

(B92)

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of