Home Crna hronika Mekiću 20 godina zatvora za dvostruko ubistvo i smrt starice

Mekiću 20 godina zatvora za dvostruko ubistvo i smrt starice

0


Bugojanac Narcis Mekić (25) proglašen je krivim za ubistvo svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23) te razbojništvo, kojom prilikom je smrtno stradala Ankica Krstanović (75).

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku kojim je predsjedavao sudija Darmin Avdić, zbog svega navedenog, Mekića je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Oslobođen je optužbi za silovanje Ankice Krstanović. Presuda nije pravosnažna i optuženi ima pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH, piše Avaz.

Okrivljeni Mekić je zajedno sa Seferovićem i Meškinom u noći između 26. i 27. septembra prošle godine upao u kuću Ankice Krstanović. Starica je nakon zlostavljanja zadobila 42 rane u predjelu glave i tijela, a nakon što su okončali mučenje, iz njene kuće su odnijeli 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Krstanović je zadobila podlive, višestruke prelome kostiju lobanje, podlive u grkljanu, prelom podjezične kosti i brojne druge povrede, od kojih je preminula.

Nakon toga je Mekić zajedno sa Seferovićem i Meškinom došao u kuću vlasništvo Muhameda Meškina, koja se nalazi na adresi Kovačuša III u Bugojnu i u kojoj su te večeri slavili njegov rođendan. Došlo je do međusobne prepirke između njega i Muhameda, te je Narcis nožem nanio deset ubodnih rana Muhamedu u predjelu vitalnih dijelova tijela.

Narcis je potom po odlasku zapalio Mekićevu kuću. Usljed stvaranja dosta dima i čađi, Muhamed Meškin je smrtno stradao usljed udisanja ugljenmonoksida u kombinaciji sa gutanjem krvi iz rana na vratu, plućnom krilu i grudnom košu. Tom prilikom i Denis Seferović, koji se nalazio u drugoj sobi, smrtno je stradao usljed akutnog trovanja ugljenmonoksidom.

Vijeće je osudilo na godinu zatvora Almira Kurbegovića zbog pomaganja Mekiću nakon ubistva. Kurbegović je nož kojim je Mekić ubio Meškina opravo i bacio u šaht. Takođe mu je dao čistu odjeću jer je njegova bila zamrljana krvlju.

Sud je takođe djelimično dosudio postavljene imovinskopravne zahtjeve oštećenih porodica tako što se optuženi Narcis Mekić obavezuje da oštećenima Korneliji Galić i Gordani Lozančić, na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja, isplati iznose od po 20.000 KM, te 250 evra i 550 KM na ime materijalne štete.

Oštećenima Zlati Meškin, Eminu Seferović i Nihadi Seferović, takođe na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti djeteta, Mekić se obavezuje da isplati iznose od po 20.000 KM, dok se u preostalom dijelu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva oštećeni upućuju na parnični postupak.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of