Home Ostalo MDP: Banjaluka se krade, a ne gradi!

MDP: Banjaluka se krade, a ne gradi!

0
Nakon što je kružni tok kod novoizgrađenog tržnog centra “Delta planet” u Banjaluci, na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika u martu  zvanično otvoren, a na čijem otvaranju su prisustvovali premijer, ministar saobraćaja i veza, gradonačelnik i direktor Puteva Srpske, više puta smo ukazivali na propuste i malverzacije u vezi te izgradnje.
– Riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 miliona КM, koja dolazi nakon što je vlasnik ,,Delte” morao da plati građevinsku dozvolu, pa mu Gradska uprava to vraća u obliku kružnog toka. Zamislite da damo skoro tri miliona maraka na ovakav objekat! Objekat koji je više pod vodom nego je suh, objekat na kojem fontana više ne radi nego radi, objekat koji je nestručno izgrađen pa se već desio niz saobraćajnih nesreća, a evo sada imamo i pojavu da se pojavljuju ogromne rupe, priča Ivan Begić, predsjednik MDP-a Banja Luka.
Podsjećamo, predsjednik Banjalučkog Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković je prethodno ukazivao na brojne propuste i nelegalnosti u vezi sa ovim objektom, kao što je radno vrijeme nedjeljom do 22 časa prije nego je lokalni parlament svojom odlukom dozvolio takvo radno vrijeme.
– Izgleda de je Gradonačelnik pročitao ,,Pakao” od Aligijerija pa odlučio da u Banjaluci napravi devet saobraćajnih krugova pakla, kako mi se čini do sada je već napravljeno šest, zaključuje Begić.
U martu je svečano otvoren kružni tok, međutim on ni do danas nije u potpunosti završen.