Home Vijesti Masovni ubica uhapšen u Grošnici kod Kragujevca; Vučić: Ovo je napad na...

Masovni ubica uhapšen u Grošnici kod Kragujevca; Vučić: Ovo je napad na našu zemlju

0

BEOGRAD – Ubica koji je noćas ubio osam i ranio 14 osoba uhapšen je u okolini Kragujevca. Napadač je pucao na mještane više sela u opštini Mladenovac iz automatskog naoružanja.
Ovo je napad na našu cijelu zemlju i svaki građanin to osjeća, rekao je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije.
“Dodali smo značajan dodatak mjera mjerama koje su objavljene juče. Napad u Mladenovcu je bio teroristički napad u kom je SAJ imao zadatak da uhapsi ili neutrališe teroristu, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Zlikovac je uhapšen i zlikovac svjetlost bijelog dana vidjeti neće. Iz zatvora neće izaći. Za one koje misle da će dječak sutra biti na slobodi jer je krivično pravno odgovoran, pa misle hej vratite nam dijete, ništa nije uradio. Pa jeste li vi ozbiljni? Tolike ljude je zavio u crno. Neću da govorim dalje, biće vremena kada prođu dani žalosti.
Nalaže se MUP-u da pripremi hitne izmjene i dopune zakona o oružju i municiji kojima bi se pooštrili uslovi za posjedovanje oružja.
Svi koji imaju oružje, a to je oko 400.000 lica, proći će reviziju, neće ostati više od 30 do 40 komada. Očistićemo Srbiju od oružja.
A nelegalno držanje oružja, kazne će biti toliko velike, utrostručićemo ih.
Kod lovaca će biti predložene šestomjesečne preglede. Kada nadležne službe kažu, tekst na droge u roku od 48 sata. A ne da imamo ljude koji se drogiraju svaka dva dana, a  imaju 6 pištolja”, rekao je Vučić.
Adblock test (Why?)