Home Biznis Mask ukinuo rad od kuće

Mask ukinuo rad od kuće

0

10.11.2022. / 15:02

NJUJORK – Novi vlasnik Twittera, Ilon Mask, obavijestio je mejlom zaposlene u kompaniji da se pripreme za “teška vremena koja predstoje” i da se zabranjuje rad od kuće, osim ako on to lično ne odobri, izvijestio je danas “Blumberg njuz”.

FOTO: Agencije

Nova pravila, koja odmah stupaju na snagu, predviđaju da zaposleni budu u kancelariji najmanje 40 sati nedjeljno, dodao je Mask u mejlu u koji je uvid imala njujorška agencija.

On je naveo da “nema načina da se uljepša slika” o ekonomskim izgledima niti kako će to uticati na Twitter kao kompaniju zavisnu od reklama.

Twitter je pod Maskovim vođstvom skoro dvije nedjelje, a za to vrijeme on je otpustio otprilike polovinu radne snage i većinu dotadašnjih visokih menadžera.

Novi šef ove društvene mreže je podigao cijenu pretplate na Twitter Blue opciju (pistup premijum funkcijama) na 8 dolara, koja uključuje i verifikaciju korisnika. Mask je u mejl poruci radnicima dodao da želi da pretplate čine polovinu prihoda Twittera.

Prije Maskovog dolaska, Twitter je imao trajan aranžman sa zaposlenima za rad sa bilo kog mesta, pri čemu su se mnogi od njih na statru opredijelili za rad na daljinu zbog pandemije. To je bila jedna od prvih tema na zajedničkom sastanku Maska sa osobljem Twittera nakon što je proljetos najavio kupovinu te kompanije. On je još tada rekao da je protiv rada na daljinu i da će odobravati izuzeće od tog pravila isključivo od slučaja do slučaja.

Pred nama je težak put koji će zahtijevati intenzivan rad za postizanje uspjeha“, napisao je Mask u poruci zaposlenima. U drugom mejlu je dodao da je “u narednih nekoliko dana apsolutni prioritet pronalaženje i suspendovanje svih verifikovanih botova/trolova/spamova” sa ove društvene mreže“, navodi “Blumberg”.

Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)