Home Vijesti LUKAČ: Svaki policajac koji je imao kontakt sa Railićem biće KAŽNJEN I...

LUKAČ: Svaki policajac koji je imao kontakt sa Railićem biće KAŽNJEN I IZBAČEN IZ POLICIJE

0

GRADIŠKA – Kriminalci ne mogu biti jači od policije, niti države. Radićemo jače, žešće i brže. Angažovaćemo sve naše snage i naše resurse. Nažalost, u našim redovima imamo onih koji sarađuju sa kriminalcima, koji imaju dilove sa kriminalcima, imamo, nažalost i onih koji se boje kriminalaca.
Rekao je ovo Dragan Lukač, ministar policije Republike Srpske, nakon otvaranja novog i funkcionalnog objekta Policijske uprave Gradiška te policijske vježbe u centru grada, odgovarajući na novinarska pitanja o ubistvu Radenka Bašića, načelnika krim-policije u Prijedoru.
On je naglasio da policajci koji sarađuju sa kriminalcima ne zaslužuju da budu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
– Moramo sa njima da se obračunamo i to ćemo uraditi širom Republike Srpske i u svim njenim dijelovima. Nijedan policajac ne smije da se boji bilo kod kriminalca, niti jedan ne smije da ima bilo kakav dil sa kriminalcem – rekao je Lukač.
On je istovremeno najavio unutrašnju borbu, počev od Prijedora, gdje ćemo, naglasio je, istražiti da li je bilo koji policajac bio u nekoj vezi, imao dil ili neki vid saradnje, sa Railićem. Takvi moraju biti otkriveni, procesuirani i izbačeni iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
– Naši inspektori su ovaj slučaj u potpunosti uspjeli da riješe. Ovo je okidač za nastavak daljnjeg rada, naše borbe protiv organizovanog kriminaliteta, naročito borbe protiv šverca teških droga. Upravo ta borba, i način na koji smo radili, ušli u trag većini kriminalaca pa i tom Railiću, koji je u Prijedoru, na neki način i organizovao i naručio ubistvo. Bojao se da ćemo doći do njega, upravo zbog našeg rada po pitanju organizovanog kriminaliteta i šverca teških droga, u šta je on u potpunosti uključen – rekao je Lukač u Gradiški.
Iz tog razloga smo, odmah u startu znali, ko bi i na koji način mogao da bude naručilac Bašićevog ubistva.
– Nismo znali izvršioca, trebalo nam je vremena da do toga dođemo dobrim radom. I to smo uspjeli da riješimo. Ovo samo govori da kriminalci koji se odluče na taj put, moraju biti svjesni da sa druge strane postoji policija koja se bori protiv njih, protiv njihovog puta i načina razmišljanja. Oni moraju biti svjesni da će policajci doći do njih i da će biti u zatvoru – poručio je ministar Lukač, obrativši se brojnim medijima u Gradiški.
– Ako kriminalci misle da ubiju policajca ili bilo koga drugog u MUP, u Republici Srpskoj, da će na taj način prekinuti naš rad, da će zaustaviti naše aktivnosti, ovo je primjer i dokaz da se varaju. Neće biti bezakonja u Republici Srpskoj, niti jedan policajac ne smije imati straha od kriminalaca. Borićemo se protiv njih svim zakonskim sredstvima – kazao je Dragan Lukač, pokazujući odlučnost policije u borbi protiv kriminalaca, u radu na suzbijanju kriminala.
Najavio je takođe intenzivnije djelovanje policije po tom pitanju u cijeloj Republici Srpskoj. On je ukazao i na slabosti u policijskim strukturama, rekavši takođe da ima još kriminalaca spremnih da posegnu za oružje da bi zaštitili svoje kriminalne poslove i izbjegli sankcije.
(Tekst: Srpskainfo.com)
Adblock test (Why?)