Home Politika Lukač: Nisam uradio nešto nespojivo s ministarskom funkcijom

Lukač: Nisam uradio nešto nespojivo s ministarskom funkcijom

0


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je neophodno obezbijediti potpunu primjenu i poštivanje Poslovnika o radu u Narodnoj skupštini Srpske.

– Stvari koje su se dešavale u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom rasprave o Programu reformi BiH ne treba da se dešavaju i zbog toga ubuduće u potpunosti treba primjenjivati Poslovnik o radu Narodne skupštine koji zabranjuje da bilo ko može prekidati govornika, sprečavati ga da iznese mišljenje – rekao je Lukač za Avaz.

On je podsjetio da se upravo to njemu desilo kada je na posljednjoj hitnoj sjednici Narodne skupštine dobio riječ.

– Reagovao sam kako sam reagovao, jer šta da očekujete od čovjeka (poslanik Draško Stanivuković iz PDP) koji pređe preko čitave sale, dođe pred govornicu, prijeteći mi se unese u lice. Naravno da sam očekivao fizički nasrtaj i spriječio sam ga odgurivanjem – naveo je Lukač.

On je dodao da to nije bio fizički obračun, nego sprečavanje da ga neko ugrozi i da nije srećan što je došlo do takve situacije, ali da nije imao izbora.

Odgovarajući na pitanje da li je razmišljao o ostavci i da li očekuje smjenu, Lukač je rekao da opozicija u Republici Srpskoj godinama traži njegovu smjenu i pokušava da pronađe način kako da ga “smiri”.

– Ja sam im kost u grlu jer nisu uspjeli preko mene i policije Republike Srpske da ostvare političke ciljeve na ulici, gdje su pokušali da sruše institucije Republike – istakao je Lukač.

On smatra da ne treba da polaže račune opoziciji.

– Ako sam napravio krivično djelo koje je nespojivo sa mojim poslom, onda ću sam da se povučem. Moju ostavku može da zahtijeva samo onaj ko me postavio i njima i odgovaram. Ne mislim da u ovom slučaju apsolutno ima potrebe za tim. Niti sam napravio kakvo krivično djelo, niti sam uradio nešto nespojivo s funkcijom koju radim – naveo je Lukač.

On je dodao da je u toj situaciji samo štitio svoje pravo da govori u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Lukač je potvrdio da je spreman da se pojavi i pred sudom ako treba, odnosno ako ovaj slučaj dobije sudski epilog.

– Postoje snimci i brojni svjedoci koji će potvrditi šta se dešavalo, ko je i na koji način isprovocirao taj događaj i kome je bilo u cilju da se tako nešto uopšte desi – zaključio je Lukač i dodao da je on lično uvijek spreman za dijalog.

Avaz

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of