Home Magazin Lovac mislio da je jelen mrtav, ranjena životinja ustala i ubila ga

Lovac mislio da je jelen mrtav, ranjena životinja ustala i ubila ga

0

ARKANSAS – Tomas Aleksander (66), lovac u Arkansasu (SAD) preminuo je nakon što ga je napao jelen kojeg je lovac upucao i za kojeg je mislio da je mrtav.

Sve se dogodilo u lovištu u blizini Jelivila.

Lovac je upucao jelena s tzv. puškom “sprednjačom” i bio je siguran da je životinja umrla. Nakon nekog vremena otišao je da provjeri jelena, koji se u tom trenutku ustao i više puta rogovima probio čovjeka koji je preminuo.

Kit Stivens, jedan od čelnika Komisije za igru i ribu u Arkansasu, opisao je incident kao jednu od najčudnijih stvari koja se ikada dogodila u ovom području.

“Radim ovdje već 20 godina i nikada se ništa slično nije dogodilo”.

Aleksander je lovio sam i nakon napada je uspio nazvati svoju porodicu, koja je pozvala hitne službe, ali lovac je preminuo kasnije u bolnici.

Šta se desilo s jelenom, nije poznato, baš kao ni to da li je lovac umro od zadobijenih rana ili infarkta: “Koliko sam upućen, autopsija se neće obaviti, te tako nikad nećemo saznati šta se to dogodilo.”

Nakon incidenta, Komisija je izdala upozorenje lovcima:

“Ako ubijete životinju, kao što je jelen, sačekajte 30 minuta – budite sigurni da se nije pomjerila, i tek joj onda priđite.”

(Radio Sarajevo)

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of