Home Biznis Ljajić: Do kraja godine više od 3,6 miliona turista

Ljajić: Do kraja godine više od 3,6 miliona turista

0

BEOGRAD, Srbija će ove godine ispuniti ciljeve iz Strategije razvoja turizma, a to znači više od 3,6 miliona turista i približno 9,6 miliona noćenja, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je na otvaranju konferencije “Turizam Srbije – Partnerstvo za bolju budućnost”, rekao da Srbija mora da prati globalne trendove u turizmu i primjenjuje nove tehnologije, “budući da se više od polovine rezervacija obavlja putem interneta”.

On je istakao da je 63 odsto stranih turista navelo da je za Srbiju kao destinaciju saznalo putem interneta, dok je 73 odsto rezervisalo smještaj putem bukinga.

“Srbija svoju šansu za razvoj turizma treba da traži i u novim trendovima i praćenju potreba savremenog turiste”, rekao je LJajić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

LJajić je ocijenio da bi Srbija svoju strategiju u privlačenju turista trebalo dalje da razvija na kulturno-istorijskom nasljeđu, gostoprimstvu i gastronomiji, što su, kako je naveo, tri ključna utiska koja navode strani gosti. Srna

Ključne riječi:& & , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of