Home Vijesti LINTA O IZBORIMA U HRVATSKOJ “Milanović vrijeđajući Srbe očekuje više glasova”

LINTA O IZBORIMA U HRVATSKOJ “Milanović vrijeđajući Srbe očekuje više glasova”

0

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da je prvi predizborni duel predsjedničkih kandidata u Hrvatskoj Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića još jednom potvrdio da je mržnja prema Srbima i Srbiji jedan od osnova Hrvatske.
Linta je, komentarišući što je Milanović o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću izgovorio najgore uvrede, rekao da Milanović vjeruje da će na taj način imati više šansi da bude izabran za predsjednika Hrvatske.
– To jasno govori da Milanović opravdano misli da je većina hrvatskog naroda antisrpski orijentisana i da pljuvanje po Srbiji i Srbima može samo da mu donese političku korist – naveo je Linta u izjavi za javnost.
On je rekao da su kandidati u drugom krugu za predsjednika Hrvatske „šovinisti koje mrze Srbe“, i naglasio da o tome svjedoči i izjava Milanovića da je Franjo Tuđman bio u pravu u bitnim stvarima.

– To jasno govori da Zoran Milanović pozitivno ocjenjuje projekat stvaranja etnički čiste hrvatske države i protjerivanje pola miliona Srba sa svojih vijekovnih područja, dok zločinačke akcije hrvatske vojske i policije poput ”Oluja”, ”Bljesak” i ostale naziva oslobodilačkim – rekao je Linta.
Ističe da odnos predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića prema Srbiji i srpskom narodu pokazuje da se Hrvatska nije suočila sa svojom ustaškom prošlošću i lažnom mitologijom.
– I Grabar Kitarović i Milanović zastupaju ustaški mit o tome da su Srbija i Srbi agresori, a Hrvatska žrtva agresije – objašnjava on.
Smatra da Hrvatska neće biti moderna i demokratska država sve dok ne prizna da je glavni krivac za rat bio režim Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje Velike Hrvatske bez Srba, kao i da je u NDH počinjen genocid na srpskim narodom.
Linta kaže da Grabar Kitarović kao predsjednica i Milanović, za vrijeme svog premijerskog mandata, nisu ništa učinili na rješavanju imovinskih i brojnih drugih problema srpskih povratnika, proteranih Srba i drugih oštećenih građana.
On je zaključio da Grabar-Kitarović i Milanović ništa nisu uradili na ekonomskom razvoju krajiškog područja, procesuiranju brojnih zločina nad Srbima, ekshumiranju posmrtnih ostataka Srba iz svih poznatih grobnih mjesta i identifikaciji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je svim građanima srećne novogodišnje i božićne praznike, te Dan Republike, …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je novogodišnju čestitku, navodeći da će Vlada i u 2020. nastaviti da ekonomski …
VIŠE

U policijskoj stanici Lazarevo u Banjaluci danas je saslušan Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP. Saslušanje je trajalo manje od 15 minuta, a …
VIŠE

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenili su da je, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti …
VIŠE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore učinjena …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će povratak za pregovarački sto sa Prištinom biti težak posao i da nije optimista u vezi s …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)