Home Vijesti Linta: Mitropolit Dedeić osvjedočeni srbomrzac, zastupa ustašku tezu

Linta: Mitropolit Dedeić osvjedočeni srbomrzac, zastupa ustašku tezu

0

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da je mitropolit kanonski nepriznate crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić prilikom gostovanja na televiziji u Hrvatskoj potvrdio da je osvjedočeni srbomrzac, koji otvoreno priziva građanski rat.
Linta je naveo da je Dedeić tokom gostivanja u emisiji “Bujica” zastupao bezočne laži i izmišljotine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, o “gecocidima nad Bošnjacima u Srebrenici i nad Crnogorcima 1918-1920. godine”, kao i o velikom i bliskom prijateljstvu Crne Gore i Hrvatske od srednjeg vijeka.
– Dedeić je tokom gostivanja isticao da su Srbi remetilački faktor na Balkanu, da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) uzurpirala crkvenu imovinu ne samo u Crnoj Gori već i u Hrvatskoj, da je SPC bila instrument posrbljivanja svih pravoslavaca na Balkanu i druge svakakve gluposti – podsjetio je Linta.

Linta je istakao da je Dedeić u toj emisiji zastupao ustašku tezu o potrebi obnove hrvatske pravoslavne crkve, koja je osnovana u genocidnoj NDH i bila je instrument masovnog i nasilnog pokrštavanja srpskog naroda u toj monstruoznoj tvorevini.
– Dedeić je posjetio Ovčaru i položio vijenac stradalim Hrvatima, ali nijednom riječju nije rekao da je prije početka ratnih dejstava u Vukovaru ubijeno više od 120 srpskih civila od ustaških paravojnih formacija na čelu sa Tomislavom Merčepom – naglasio je Linta.
On je naveo da je prava namjera gostovanja Dedeića bila da se brutalno zastraši srpski narod u Crnoj Gori, a krajnji cilj je otimanje imovine SPC, zatiranje svega srpskog i pretvaranje Srba u nacionalne Crnogorce.
Svaki građanin Crne Gore koji se u nacionalnom smislu izjašnjava kao Crnogorac trebalo bi, smatra Linta, da javno osudi Dedeića koji otvoreno i bezumno promoviše žestoko antisrpstvo i priziva građanski rat, saopšteno je iz Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije.
– U slučaju da se ne primjeni anticivilizacijski zakon o slobodi vjeroispovjesti Dedeić prijeti da će u Crnoj gori izbiti građanski rat što je otvoreni poziv na linč i obračun sa SPC i srpskim narodom u Crnoj Gori – naveo je Linta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

U Prištini se priprema nova koalicija za sastav vlade u kojoj nema Aljbina Kurtija i Samoopredjeljenja nakon što su se sastali Ramuš Haradinaj, …
VIŠE

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovijesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug, i …
VIŠE

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je kako će ove godine sigurno …
VIŠE

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je Srni da ovogodišnji budžet resornog ministarstva zajedno sa institucijama …
VIŠE

“SNSD je društvo sa neograničenom odgovornošću jednog čovjeka.” Jelena Trivić, narodna poslanica …
VIŠE

Nijedan parlamentarac na nivou BiH nije podršao izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta za 2017. i 2018. godinu. Milan Tegeltija, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)