Home Vijesti Linta: Misa Paveliću u Zagrebu primjer da je ustaštvo temelj Hrvatske

Linta: Misa Paveliću u Zagrebu primjer da je ustaštvo temelj Hrvatske

0

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta rekao je da je misa Anti Paveliću u Zagrebu, povodom 60 godina od njegove smrti, jedan u nizu primjera da Hrvatska nije utemeljena na antifašizmu kako to deklarativno piše u Ustavu, već da je njen temelj ustaštvo.
Linta je ocijenio da je ovaj događaj jedan u nizu dokaza kako se Rimokatolička crkva nikada nije ogradila od stravičnih ustaških zločina i nikada nije osudila počinjeni genocid nad srpskim narodom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH).
– Hrvatska je pronacistička i šovinstička država jer se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću, što potvrđuju brojna istraživanja – naveo je Linta u pisanoj izjavi.
On ističe da je posebno porazno istraživanje zagrebačkog Instituta društvenih nauka iz 2015. godine prema kojem čak 71 odsto učenika završih srednjih škola u Hrvatskoj smatra da NDH nije bila nacistička i genocidna tvorevina, već prava hrvatska država.

S druge strane, kaže Linta, navedeni podaci ne predstavljaju posebno iznenađenje, jer sve značajne institucije u Hrvatskoj, kao što su Rimokatolička crkva, političke stranke desne orjentacije, Hrvatski sabor, Vlada, predsjednik Kolinda Grabar-Kitarović, Hrvatska radio-televizija, Fudbalski savez, niz udruženja hrvatskih veterana i mnogi drugi rade na ostvarenju jednog od strateških ciljeva – rehabilitaciji genocidne NDH i ustaša.
Linta ističe da je glavni razlog ovakvog stanja u Hrvatskoj činjenica da je komunistički režim poslije Drugog svjetskog rata onemogućio, u ime lažnog bratstva i jedinstva, da hrvatski narod prođe proces denacifikacije kroz kojih je prošao njemački narod.
Pročitajte još:U Zagrebu služena misa za Antu Pavelića koji je odgovoran za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima
On navodi da je vrh Komunističke partije dozvolio da u partizanske jedinice tokom 1944. i 1945. godine pređe veliki broj ustaša i domobrana koji su kasnije zauzeli visoke funkcije u komunističkom režimu.
– Nažalost, procesu rehabilitacije NDH i ustaštva u Hrvatskoj u velikoj mjeri pomaže i ćutnja EU i zapadnih sila iz svojih interesa – dodaje Linta.
On ukazuje da je Hrvatska lojalni član EU i NATO pakta i da poslušno ispunjava sve naloge svojih mentora, jer je uvela sankcije Rusuji, priznala lažnu državu Kosovo, prihvatila lažnu optužbu o nepostojećem genocidu u Srebrenici i drugo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana …
VIŠE

Poslanik Srpske liste i novi potpredsjednik Skupštine samoproglašenog Kosova i Metohije Slavko Simić izrazio je bojazan da bi Priština mogla da …
VIŠE

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je, povodom spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori, da je …
VIŠE

„Nenad Nešić se još jednom, svojom izjavom o pokretanju inicijative za smjenu predsjednika NSRS, našao na dnu političke kanalizacije u …
VIŠE

“Elektroprivreda RS” primorana da kupi tri puta više električne energije nego prošle godine. Luka Petrović, direktor Elektroprivrede …
VIŠE

Dobio podršku poslodavaca iz Republike Srpske i FBiH, te su zajedno formirali pet radnih grupa u cilju rasterećanja privrede u BiH. Zoran …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)