Home Vijesti Linta: Izetbegović pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih...

Linta: Izetbegović pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca

0

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je danas kao najbezočniju laž izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da nije bilo masovnih zločina nad Srbima u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih Bošnjaka u jednom danu u Srebrenici.
– Izetbegović je ovom izjavom po ko zna koji put pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca iz reda bošnjačkog naroda – istakao je Linta.
On je ukazao da je jasno da je cilj Izetbegovića i bošnjačke strane da negiranjem masovnih i organizovanih zločina nad srpskim narodom opravdaju lažne mitove o Srbima kao agresorima i zločincima i tobože počinjenom genocidu u Srebrenici, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona, čiji je Linta predsjednik.
– Izetbegović providno i neuspješno pokušava stalnim ponavljanjem laži i izmišljotina da Bošnjake predstavi kao žrtve srpske agresije koji su tobože vodili oslobodilački rat – istakao je Linta.
On je podsjetio da brojne činjenice nedvomisleno pokazuju da je glavni krivac za rat bio Alija Izetbegović koji je odbio bilo kakav dogovor sa Srbima i bio spreman da žrtvuje mir za stvaranje unitarne i nezavisne BiH.

Linta je istakao da se ne može očekivati ništa dobro od Bakira Izetbegovića koji pokazuje otvoreni šovinizam i mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko.
On je napomenuo da Izetbegović štiti bošnjačke komandante koji su odgovorni za brojne organizovane i masovne zločine nad srpskim narodom u BiH, pri čemu Tužilaštvo i Sud BiH ne čine gotovo ništa da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima.
Pročitajte još:Izetbegović: Nad Srbima nije bilo masovnih zločina u proteklom ratu
Prema riječima Linte, to potvrđuje činjenicu da je riječ o etnički motivisanim institucijma koje su u funkciji antisrpske bošnjačke politike, a ne zadovoljenja pravde za sve žrtve.
On je naglasio da je zbog toga važno da Tužilaštvo Srbije za ratne zločine, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, počne da podiže optužnice protiv naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad Srbima u BiH.
– Svaki Bošnjak koji govori da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH, da je učestovala u činjenju nepostojećeg genocida u Srebrenici i koji ne poštuje njen teritorijalni integritet potvrđuje da vodi ili zastupa neprijateljsku politiku – poručio je Linta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Regionalnog odbora Krajina i bivši ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović pozvao je borce Hercegovine i čitave …
VIŠE

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler rekao je da će međunarodna zajednica pažljivije pratiti pravosudne predmete u BiH jer je to bila jedna od …
VIŠE

Jedan od lidera Srba u Hrvatskoj, Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac, ocijenio je da se …
VIŠE

„Mene više brine „odliv mozgova“ iz Republike Srpske u Sarajevo. Sve je počelo kada je Milorad Dodik prenio svoje nadležnosti na nivo …
VIŠE

Ponovo će mu se suditi za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, jer je isticao ratnu zastavu Republike BiH u centru Banjaluke. Sejfudin …
VIŠE

Promotivni video Turističke organizacije Republike Srpske ušao u finale Internacionalnog sajma turizma „Fitur 2020“ u Madridu. Nada Jovanović, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)