Home Biznis Likvidirano 69 firmi, pred gašenjem još 30

Likvidirano 69 firmi, pred gašenjem još 30

382

20.09.2021. / 16:43

BANJALUKA – U BiH je u posljednjih mjesec dana zaključen likvidacioni ili stečajni postupak u 69 preduzeća, dok je kod 30 taj postupak pokrenut.

Foto: Nezavisne novine

Prema sudskim registrima, u BiH je od 18. avgusta do 16. septembra ove godine pokrenut ili zaključen stečajni ili likvidacioni postupak u 99 firmi, dok je u 12 firmi obustavljen ili odbijen postupak likvidacije i stečaja.

Na spisku se nalaze 82 firme iz FBiH i 29 iz RS.

Na spisku su, između ostalih, i dvije visokoškolske ustanove i to „Koledž  za  poslovni  menadžment“ Gradiška kod kojeg je otvorena i zatvorena likvidacija, te je brisan iz sudskog registra i kod Visoke škola “College za ekonomsko-pravne nauke” Trebinje kod koje je otvoren stečaj.

Ugašeni su, između ostalog, KP “Čistoća” Vlasenica, “Interkont armature” Banjaluka, “Medic-box” Banjaluka, “Hydroprojekt MN“ Banjaluka, “Kanko” Prijedor, „Novi graditelj” Kozarska Dubica, „Izolater“ Trebinje.

Među preduzećima FBiH koja su likvidirana nalaze se „Central Broker Haus group“ Sarajevo, „Muhibić“ Konjic, “INkluziV” d.o.o. Orašje, „Velkem” Doboj Istok,  „Kanashka Real Estate“ Sarajevo, „Panorama Investments“ Sarajevo i druga.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here