Home Vijesti LIDER DNS-a: Veliki udarac koaliciji SNSD i DNS

LIDER DNS-a: Veliki udarac koaliciji SNSD i DNS

0

BANJALUKA – Lider DNS Marko Pavić oštro je reagovao na odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije da za ministra iz ove stranke uzme Mlađena Božovića, kandidata kojeg je predložio Nenad Nešić, ističući da je to veliki udarac na koalicione odnose DNS i SNSD.
Pavić podsjeća da je ovo drugi put u posljednjih godinu dana da SNSD ne bira DNS za svog partnera, nego pojedince iz te stranke.
– Ovo je zaista veliki udarac koalicionim odnosima SNSD i DNS jer ovdje nisu u pitanju ni Aćimović ni Božović. Ja nijednog dovoljno ne znam, niti je uopšte bitno ko je od njih, ali bi bilo bitno da onaj ko je izabrani predstavnik DNS, a ne pojedinaca iz DNS – kaže Pavić za portal Istinito.
On smatra da se na taj način pokušava oslabiti DNS i umanjiti se značajni rezultati koje je DNS postigao, a time se ujedno umanjuju rezultati koje je DNS dao kao doprinos izboru člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske i još nekih funkcija.
Pavić za trenutnu krizu u stranci, nastalu zbog izbora kandidata za ministra koji nije i izbor DNS, direktno optužuje SNSD.
– To ukazuje na to da SNSD ne želi sarađivati sa DNS, već sa pojedincima iz DNS, ili kako bi pojedini trojanski konji u DNS rekli, da imaju zadatak da preuzmu stranku i slično. To ništa nije problem, samo bi trebalo da ide na način koji je dostojanstven i ljudski i koji poštuje određene moralne norme. Ovdje očigledno svega toga nema – kategoričan je Pavić.
On je najavio da će DNS narednih dana na svojim organima utvrditi dalje postupanje nakon, kako je rekao, ovakvog drastičnog i ponovnog udara na DNS.
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija prihvatio je danas prijedlog Nenada Nešića, potpredsjednika DNS i poslanika te stranke u PS BiH i za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice izabrao Mlađena Božovića, umjesto Draška Aćimovića, koji je bio zvanično predložen kandidat izabran na organima DNS.

Let’s block ads! (Why?)