Home Vijesti Kučan: Vi u Republici Srpskoj ste svoj problem riješili

Kučan: Vi u Republici Srpskoj ste svoj problem riješili

0

LJUBLJANA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je sinoć u Ljubljani, tokom sastanka sa prvim predsjednikom Slovenije Milanom Kučanom, da je BiH kompleksna zemlja, ali da je opredijeljeni za evropski put.
“Iako je BiH kompleksna zemlja, bitno je da nema nasilja i da je sačuvan mir. Nama u Republici Srpskoj na prvom mjestu je očuvanje mira, borba za unapređenje ekonomskih prilika i bolji život građana. Očekuje se da će uskoro biti formirana vlast na nivou BiH u skladu sa izbornim rezultatima da bi se mogli u potpunosti posvetiti unapređenju ekonomije”, rekao je Dodik prilikom razgovora sa Kučanom.
On je naglasio da je Republika Srpska stabilna u svakom smislu i opredijeljena za put ka EU i dobijanje status kandidata, ali i da ostaje vojno neutralna.
Srpski član Predsjedništva BiH naveo je da se BiH susreće sa migrantskom krizom, te da se značajan broj migranata i dalje nalazi na njenoj teritoriji.
Kučan je naglasio da je BiH nefunkcionalna zemlja i ako hoće u EU treba je prvo osposobiti.
“Vi u Republici Srpskoj ste svoj problem riješili. Republika Srpska je činjenica i to se ne može izmijeniti”, istakao je Kučan.
On je ocijenio da će neprincipijelnost koštati EU i naglasio da danas svako mora da vodi računa o sebi.
Navodeći da poštuje opredjeljenost Republike Srpske za vojnu neutralnost, Kučan je rekao da se NATO ponaša kao svjetski žandarm.
Let’s block ads! (Why?)