Home Biznis Kralj kriptovaluta ide pred sud u Podgorici

Kralj kriptovaluta ide pred sud u Podgorici

0

14.06.2023. / 9:24

PODGORICA – Saslušanje kralja kripto valuta Do Kvona zbog pisma koje je poslao na više adresa u državnom vrhu, planirano je za petak u Specijalnom državnom tužilaštvu, potvrđeno je za TV E iz više izvora.

FOTO: Esna Lalić, Ringier/comb

U tom pismu, kako su pred parlamentarne izbore govorili zvaničnici iz crnogorske vlade, Do Kvon navodno, u negativnom kontekstu pominje Milojka Spajića, lidera pokreta “Evropa sad”.

Sadržaj pisma nepoznat

Spajić je medijima rekao da je sreo Do Kvona prije godinu, ali da nije znao da je na Interpolovoj potjernici i demantovao da je takozvani kralj kriptovaluta finansirao kampanju njegovog Pokreta kako su neki mediji pisali.

Crnogorski zvaničnici do danas nisu upoznali javnost sa sadržajem pisma koje im je uputio Do Kvon, a iz SDT-a već danima ne odgovaraju na pitanja TV E da li je formiran predmet povodom pisma koje im je uoči izbora proslijedio premijer.

Takođe, nisu odgovorili ni da li su formirali predmet zbog krivičnih prijava koje je protiv premijera i ministra unutrašnjih poslova podnio funkcioner Pokreta Evropa sad Andrej Milović.

Zloupotreba položaja

Milović je krivične prijave podnio zbog, kako je objasnio, sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj sa ciljem da kompromituju Milojka Spajića, piše Dnevni Avaz.

Do Kvon će se istog dana, 16. juna, prethodno pojaviti u Osnovnom sudu u Podgorici, za kada je zakazan nastavak suđenja zbog falsifikovanja isprava, zbog čega je prvobitno uhapšen u Crnoj Gori 23. marta ove godine.Dnevni avaz

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)