Home Ostalo Kostića štiti vrh MUP-a Srpske?!

Kostića štiti vrh MUP-a Srpske?!

0

Vođa navijača banjalučkog FK „Borac“ i član Uprave tog istog kluba Dejan Kostić – Dela uhapšen je zbog maltretiranja i šamaranja konobara u jednom gradskom kafiću. Identifikovan je na osnovu video-snimaka koje je sam objavio na društvenim mrežama.

Javnost je šokirao video-snimak na kojem se jasno vidi kako Dejan Kostić šamara konobara u jednom banjalučkom kafiću. Sve se desilo 23. aprila, oko 19 časova, kada je osumnjičeni ušao u kafić i krenuo sa napadima. Prema nezvaničnim informacijama, Kostić je imao zaštitu vrha MUP-a kao i SNSD-a jer je, kako se navodi, radio prljave poslove za njih. Upozoravamo na uznemirujući sadržaj videa koji slijedi.

Iako se jasno vidi maltretiranje i udaranje, kao i lice osobe koja to radi, policija je protiv njega podnijela samo prekršajnu prijavu. U saopštenju MUP-a piše da je razlog tome to što navodno, oštećeni nije predložio krivično gonjenje Kostića za krivično djelo „tjelesna povreda“. Zato je Kostić nastavio maltretiranje i narednog dana, 24. aprila. U novom video-snimku se vidi kako u automobilu šamara i psuje drugog mladića.

Iako brojni događaji u prethodnim mjesecima upućuju na to da je bezbjednost u Srpskoj narušena i da su građani uznemireni, predsjednica Srpske Željka Cvijanović kaže da stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj nije fiksno i da se ne može uvijek ocijeniti istom ocjenom.

„Naravno, osuđujem svaku vrstu nasilja. Postoje načini da se stvari spriječe i sankcionišu i ja mogu samo da apelujem da institucije na taj način rade“, kazala je Cvijanovićeva.

Dejan Kostić je poznat po brojnim krivičnim djelima, a odležao je i zatvorsku kaznu od pet godina zbog pokušaja ubistva. Više puta se dovodio u vezu sa tučama, krađama i drugim krivičnim djelima. Kostić je prošle godine učestvovao i u razbijanju najavljenih protesta navijača „Borca“ koji su podržavali „Pravdu za Davida“. Iz MUP-a Srpske su saopštili da je Kostić uhapšen 28. aprila i da će dalje radnje biti preduzimane na osnovu instrukcija i pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

BN TV