Home Vijesti Košarac: Šarović nema pravo da drži LEKCIJU O PATRIOTIZMU

Košarac: Šarović nema pravo da drži LEKCIJU O PATRIOTIZMU

0

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da Mirko Šarović (predsjednik SDS) nema pravo da bilo kome pokušava da drži lekciju o patriotizmu jer će ostati zapamćen kao srpski političar koji je, kao ministar u Savjetu ministara, javno rekao da neće da poštuje stavove Narodne skupštine Republike Srpske.
Upitan da prokomentariše najavu Šarovića da će u narednim danima Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražiti sazivanje posebne sjednice o dokumentu Program reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, Košarac je izjavio da je Šarović sjedio pet godina u Savjetu ministara i provodio odluke definisane u Federaciji BiH i svaki put ignorisao stavove institucija Republike Srpske.
Košarac je naglasio da “Šarović, kako je sam ranije izjavio, nije zainteresovan za stavove Narodne skupštine i zaštitu interesa Republike Srpske, već za zaštitu interesa svoje partije i svojih interesa i tu su stvari potpuno jasne”.
– Mi se ne plašimo dijaloga o tom pitanju. Argumenti su na našoj strani a to je da smo ostali pri stavovima institucija Republike Srpske i da se naše političko kretanje u ovom kontekstu u potpunosti zasniva na Deklaraciji o vojnoj neutralnosti i činjenici da je SNSD politička struktura koja nije za NATO integracije BiH i mi nećemo odustati od svog stava – poručio je on.

Košarac je napomenuo da je javnost upoznata da ANP podrazumjeva članstvo u NATO i SNSD se izborio da to nije na dnevnom redu, a Program reformi BiH ne prejudicira članstvo i to je potpuno jasno.
Košarac je rekao da se ne može jedan dan uvažavati Narodna skupština, a jedan dan ne uvažavati, te da Šarović upravo pokazuje taj odnos, a u suštini želi da dodatno zakmplikuje političku situaciju i što duže ostanu na vlasti kao izborni gubitnici.
– Treba napomenuti da je upravo Šarović produžena ruka podrške osporavanju ustavnog legitimiteta i ustavnog prava Republike Srpske i omogućavanja takve političke tendencije i pojave da se ne implementiraju izborni rezultati, odnosno da se ne poštuje izborna volja građana Republike Srpske – istakao je Košarac i dodao da su Šarović i njegova partija izborni gubitnici i da nemaju prava da o takvim stvarima na takav način raspravljaju.
On je podsjetio javnost na činjenicu da je SDS napuštao sjednicu Narodne skupštine kada je Republika Srpska u skladu sa Ustavom i Zakonom donosila važan dokument kao što je Rezolucija o vojnoj neutralnosti, a sada bi Šarović htio da provodi priču u parlamentu Srpske.
Košarac smatra da na ovaj način Šarović pokušava perfidno da skrene političku pažnju na SDS, na tobože brigu za Republiku Srpsku i poštovanje stavova institucija Srpske, a u principu želi da ostane, kako je to već više puta jasno rečeno, “najbolji bošnjački ministar u Savjetu ministara”.
– Mi smo sve izazove dijelili sa građanima Republike Srpske i imamo stalnu komunikaciju sa njima, dok on jedino ima komunikaciju sa građanima Federacije BiH – istakao je Košarac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je dogovor oko formiranja Savjeta ministara BiH, nakon 13 mjeseci čekanja, dobra vijest za …
VIŠE

Vlada Republike Srpske usvojila je danas odluku o sufinansiranju projekata izrazito nerazvijenih i nerazvijenih lokalnih zajednica u Srpskoj kojom je …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se, poslije zdravstvenih problema koje je imao prethodnog vikenda, sada dobro osjeća. – Dobro …
VIŠE

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak izjavio je da Program reformi koga je usvojilo Predsjedništvo BiH, mora da bude objavljen javno. – 13 mjeseci …
VIŠE

Sjednica Etičkog odbora Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u ponedjeljak u prostorijama parlamenta, sa početkom u 12 …
VIŠE

“Dokument o reformi odbrane, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, uvodi BiH i RS u NATO proces integracija. Takav dokument je u direktnoj …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)