Home Vijesti KOŠARAC O PLANOVIMA MINISTARSTVA “Zaštita domaće proizvodnje i promocija potencijala”

KOŠARAC O PLANOVIMA MINISTARSTVA “Zaštita domaće proizvodnje i promocija potencijala”

0

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je osnovno opredjeljenje resornog ministarstva zaštita domaće proizvodnje, uz poštovanje međunarodnih sporazuma, te promocija potencijala BiH, razvoj privatnog preduzetništva i strana ulaganja.
Košarac je danas razgovarao sa direktorom Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslavom Vukovićem i njegovim zamjenicima Nemanjom Vasićem i Ahmetom Egrlićem, saopšteno je iz ovog ministarstva.
Ministar je na sastanku predstavio politike i prioritete rada Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, ali i informisao se o aktivnostima i rezultatima rada Spoljnotrgovinske komore BiH, budući da je resorno ministarstvo zaduženo za primjenu Zakona o Spoljnotrgovinskoj komori BiH.
Prema riječima Košarca, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, uvažavajući ustavne nadležnosti, biće servis privredne i poslovne zajednice u ovoj zemlji.

Košarac je posebnu pažnju posvetio pitanjima saradnje resornog ministarstva, Spoljnotrgovinske komore BiH i Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH.
Tema razgovora bila je i organizacija domaćih i međunarodnih sajmova, a sagovornici su konstatovali da je potrebno staviti akcenat na njihove efekte.
Košarac je ocijenio da je potrebno uložiti dodatne napore u afirmaciji postignutih rezultata Spoljnotrgovinske komore BiH.
Predstavnici ove komore upoznali su Košarca o aktivnostima, ali i izazovima sa kojima se susreću u radu.
Oni su istakli da ekspoze predsjedavajućeg Savjeta ministara, baziran na ekonomiji i privredi, predstavlja i portfolio Spoljnotrgovinske komore BiH, te da je ona produžena ruka resornog ministarstva, čije potencijale treba iskoristiti.
Na sastanku je razgovarano i o mogućnosti formiranja predstavništva Spoljnotrgovinske komore BiH u Briselu i koracima koje bi u tom slučaju trebalo preduzeti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Crna Gora i večeras protestuje protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Na ulicama nekoliko crnogorskih gradova okupilo se više desetina hiljada …
VIŠE

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić oglasio se na svom Tviter nalogu zbog kršenja …
VIŠE

Živimo u potpuno izopačenom vrijednosnom okviru, gdje izazivanje skandala privlači pažnju gledalaca čak i kada se radi o Narodnoj skupštini u …
VIŠE

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, u skladu sa instrukcijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odbio je da primi protestnu notu …
VIŠE

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Srbija ne prihvata to da joj se prebacuje odgovornost za krizu u Crnoj Gori. – …
VIŠE

Postoji opravdana sumnja da je podizanje optužnice Tužilaštva BiH protiv narodog poslanika i bivšeg ministra Dragana Mektića jasan primjer …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)