Home Vijesti Koronom ZARAŽEN predsjednik Gradske skupštine u Živinicama, BIO U KONTAKTU i sa...

Koronom ZARAŽEN predsjednik Gradske skupštine u Živinicama, BIO U KONTAKTU i sa Komšićem (FOTO)

0

Pomoćnik direktora Doma zdravlja u Živinicama i predsjedavajući Gradske skupštine Nail Jusić zaražen je virusom korona, a juče je prisustvovao određenim događajima. Između ostalog, sastao se i sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, kojem je preporučena samoizolacija, a biće testiran i na SARS-CoV-2.
Na području Živinica juče je upriličeno obilježavanje Dana ovog grada, a tim povodom održano je nekoliko događaja uz primjenu higijensko-epidemioloških mjera, prenosi Klix.
Događajima je prisustvovao i pomoćnik direktora Doma zdravlja Živinice i predsjedavajući Gradske skupštine Nail Jusić, a za kojeg se nedugo nakon toga ispostavilo da je pozitivan na korona virus.
Tokom dana Jusić je ostvario određene kontakte, a među osobama u njegovoj neposrednoj blizini našli su se član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zatim premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović te gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.
Svi oni su bili i na zajedničkom sastanku u prostorijama Gradske uprave Živinice, a tom prilikom Komšiću je uručeno priznanje počasnog građanina ovoga grada.

Kako je za portal Klix potvrdio direktor Doma zdravlja u Živinicama Esed Omerkić, u petak u poslijepodnevnim satima su dobili informaciju o Jusićevom pozitivnom SARS-CoV-2 statusu, nakon čega su poduzeli odgovarajuće mjere.

Gepostet von Grad Živinice am Freitag, 19. Juni 2020

– Odmah smo obavijestili gospodina Jusića, sve osobe za koje smo saznali da su bili u kontaktu s njim te Ministarstvo zdravstva TK. Svima je rečeno da se samoizoluju i jave nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi koja će izvršiti anketu i gdje će dobiti detaljne upute o daljnjem postupanju. U skladu sa datim smjernicama, svi oni bi trebalo da budu testirani u narednim danima – kazao je Omerkić za Klix.
Zbog činjenice da je Jusić na poziciji pomoćnika direktora Doma zdravlja u Živinicama, zaposlenici ove zdravstvene ustanove s kojima je bio u kontaktu, poslani su u samoizolaciju te će biti testirani na SARS-CoV-2.
Od ranije je poznato da je nekoliko zaposlenika Doma zdravlja u Živinicama zaraženo korona virusom, a Omerkić nam je potvrdio da do danas nijedan pacijent nije inficiran u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Prema njegovim riječima, za sada Dom zdravlja može obavljati svoju funkciju u skladu sa preporukama i naređenjima nadležnih kriznih štabova, a svakom radniku je osigurana neophodna zaštitna oprema koju čine maske, naočale, viziri, odijela, dezinficijensi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je došlo vrijeme da se otvori priča o donošenju novog Ustava Srpske. – Došlo …
VIŠE

Atmosfera među ministrima je bila dobra, svi su normalno nezadovoljni. Samo mom ministarstvu budžet je smanjen 900 hiljada KM. Vjekoslav Bevanda, …
VIŠE

Građanima BiH otežan ulazak u Crnu Goru, uz izgovor da tako sprečavaju ulazak osoba iz trećih zemalja preko BiH. Boban Mugoša, direktor …
VIŠE

Osvojio tri zlatne medalje na festivalu harmonike „Konstelejšn“ koji je održan u Ukrajini. Đorđe Perić, desetogodišnjak iz …
VIŠE

Poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH prethodne godine su uzeli 475.927 KM samo na paušale, koji mjesečno iznose po 714 KM, bez …
VIŠE

Da li treba ukinuti Vijeće naroda Republike Srpske i, ako se ono ukine, da li će to povući i ukidanje Doma naroda Federacije BiH, te kakve bi to …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)