Home Vijesti “KONTROLISAĆEMO EPIDEMIJU” Ambasada Kine će sarađivati sa vlastima u BiH u vezi...

“KONTROLISAĆEMO EPIDEMIJU” Ambasada Kine će sarađivati sa vlastima u BiH u vezi sa koronavirusom

0

U BiH trenutno nije pronađen nijedan potvrđen niti sumnjivi slučaj upale pluća prouzrokovane novim koronavirusom, a Ambasada Kine u BiH spremna je da održava komunikaciju i sarađuje sa vlastima u BiH u bilo kojem aspektu u vezi sa ovim pitanjem, saopšteno je iz kineske Ambasade.
Prema informacijama Ambasade, kineski državljani koji borave i rade u BiH, a trenutno se nalaze u Kini, dobrovoljno su predložili inicijative i mjere izolacije u trajanju od 15 dana nakon povratka u BiH, stroge zaštite od virusa i pažljivog nadgledanja vlastite zdravstvene situacije.
U saopštenju se ističe da su od izbijanja upale pluća uzrokovane novim koronavirusom, vlasti u Kini slučaju pridavale veliki značaj.

Iz Ambasade navode da je predsjednik Kine Si Đinping dao važna uputstva za preduzimanje odlučnih mjera za suzbijanje epidemije, a kineska Vlada je preduzela djelotvorne i naučne mjere za sprečavanje i kontrolu.
– Mi smo odlučni i uvjereni da ćemo uspješno kontrolisati epidemiju i suzbiti širenje virusa – dodaje se u saopštenju.
Otvorenim, transparentnim i vrlo odgovornim odnosom prema globalnom zdravlju i bezbjednosti, resorne institucije kineske strane su odmah obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju, relevantne države i regije Hong Konga, Makaoa i Tajvana o informacijama o stanju epidemije, te u najkraćem roku podijelile gene novog koronavirusa i održavale blisku komunikaciju s međunarodnom zajednicom.
Svjetska zdravstvena organizacija i vlade svih zemalja su visoko ocijenile preduzete mjere kineske strane, ističu iz kineske Ambasade u BiH.
Prema posljednjim zvaničnim podacima, koronavirus je do sada je odnio 106 života, a zaraženo je 4.515 ljudi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da neće biti članstva BiH u NATO dok se o tome svi ne usaglase. – Saradnja i kretanje BiH ka …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u narednim danima razgovaraće sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem s ciljem spuštanja tenzija, …
VIŠE

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) Srbije zatražiće zvanično od Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore sve relevantne informacije u …
VIŠE

“Ovi novokomponovani Srbi, koji zasjedoše u Sarajevu, ne daju Srbima ni primaknuti se bezbjednosnom sektoru.” Dragan Mektić, poslanik u PS …
VIŠE

Prokockao 20.000 KM skupljenih za izgradnju kuće malom Dejanu Zoriću iz Novog Grada. Mladen Karan, novinar iz …
VIŠE

Uvode još tri nova zanimanja za osobe s Daunovim sindromom. Zoran Jelić, upravnik Centra „Daun …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)