Home Biznis Kompanije iz Srbije na izložbi “Golfud” u Dubaiju

Kompanije iz Srbije na izložbi “Golfud” u Dubaiju

0

12.02.2022. / 13:58

BEOGRAD – Petnaest srpskih kompanija predstaviće se na izložbi “Golfud” (GULFOOD) u Dubaiju, najvećem i najznačajnijem sajmu prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i regionu Golfskog zaliva, na kojem će od 13. do 17. februara učestvovati 4.000 izlagača iz 120 zemalja.

Foto: Pixabay

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da će se potencijalni partneri, uvoznici i distributeri upoznati sa širokim asortimanom najkvalitetnijih srpskih prehrambenih proizvoda, počev od voća i povrća do mliječnih proizvoda, ribe, tartufa, ajvara i meda.

U PKS-u su objasnili da je sajam velika šansa da domaći prehrambeni proizvođači osvoje nova tržišta budući da su posjetioci manifestacije uglavnom predstavnici maloprodajnih lanaca i uvoznici.

Više od polovine njih je sa Srednjeg istoka, oko 20 odsto je iz Azije, oko 10 odsto iz Afrike, dok je nešto manji procenat posjetilaca iz Evrope i Amerike.

Sajam u Dubaiju održava se na prostoru od 100.000 kvadrata, a godišnje bilježi više od 70.000 posjetilaca iz oko 100 zemalja. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)