Home Magazin Komemoracija Nedi Arnerić: Napustilo nas je oličenje ljubavi

Komemoracija Nedi Arnerić: Napustilo nas je oličenje ljubavi

0

BEOGRAD – Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, a prijatelji i kolege su se oprostile od nje na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci.

Na komemorativnom skupu od 12 časova u Jugoslovenskoj kinoteci nakon govora poštovaoci Nedinog lika i djela mogli su da pogledaju film “Ukleti smo, Irina”, koji je snimljen 1973. godine.

Skup je počeo minutom ćutanja, nakon čega su pročitani telegrami Mire Banjac, Gorana Pasjaljevića, Društva hrtvatskih filmskih reditelja, kao i režisera Lordana Zafranovića.

“Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dusica Žegarac i oličenje života i ljubavi – naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragoceno”, napisao je u telegramu Zafranović.

Glumac Feđa Stojanović je Nedu Arnerić ispratio potresnim riječima.

“Gluma je Nedi donela puno, ali puno joj je i oduzela. Rano je počela da se bavi glumom, a nase prijateljstvo razvilo se prije četiri godine kada smo igrali “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”. Bila je prava dama, fina i uglađena i kao takva odudarala je iz sredine. Ipak, bila je često i nesigurna u sebe, a tome je doprinijela i depresija iz koje se, nažalost, nije izvukla. Nema više Nede, nema moje prijateljice”, rekao je Feđa.

Urna sa posmrtnim ostacima glumice biće položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju je u subotu, 18. januara u 16:30 časova na Novom groblju.

Podsjetimo, Nedu Arnerić je u stanu pronašao brat Predrag Arnerić koji je krenuo da je obiđe, ali su vrata bila zaključana, a nakon što su otvorena Predrag je svoju sestru zatekao preminulu na stolici za trpezarijskim stolom.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of